Τσιλιγιάννη Σοφία

Δημοσιογράφος – Γενική Διευθύντρια στην Marc A.E.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Κολέγιο “Aνατολία” στη Θεσσαλονίκη. Από το 1983 έως το 1987 ακολούθησαν σπουδές Οικονομικών με κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οικονομικών της Σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1987-88 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Illinois των Η.Π.Α.

Εργάστηκε ως συντάκτρια ύλης και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην ΕΤ-1 και στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV. Ως συντάκτρια κάλυψε το πολιτικό ρεπορτάζ (διπλωματικό, Άμυνας) στην εφημερίδα «Απογευματινή» και στην συνέχεια  αναλαμβάνει την σύνταξη και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο MegaChannelκαθώς και της ενημερωτικής εκπομπής “Πρώτη Έκδοση” στο ίδιο κανάλι.

Κατά την διάρκεια των ετών 2000 – 2003 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων καθώς και της εκπομπής “Οι Έλληνες”.

Παράλληλα συνεργάζεται με τα περιοδικά «ΒΗΜΑGAZINO» και «Ταχυδρόμος», ενώ στην συνέχεια εργάστηκε στον AlPHA ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και εκπομπής «Ωραίοι ως Ελληνες».

Από το 2006 έως σήμερα υλοποιεί και σχεδιάζει προγράμματα επικοινωνίας και έρευνας για πληθώρα πελατών της Marc A.E.

Διαβάστε περισσότερα για τη κ. Τσιλιγιάννη εδώ