ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - Who is Who Greece - Βιογραφίες Διαπρεπών Ελλήνων

 

Η ιστορία του Who is Who

 

Η σύγχρονη παράδοση των βιογραφικών λεξικών Who’s who ανάγεται τουλάχιστον στα μέσα του 18ου αιώνα. Ήδη το 1843 στην Οξφόρδη της Αγγλίας δημοσιεύτηκε ένας τόμος που περιελάμβανε τις σημαντικότερες προσωπικότητες της βρετανικής κοινωνίας, όπως ευγενών, δικαστών και πολιτικών που βρίσκονταν εν ζωή. Η ιδέα της απαθανάτισης επιτυχημένων προσωπικοτήτων υπάρχει όμως εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ήδη στην Αρχαία Ελλάδα καταγράφονταν βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων εκείνης της εποχής που είναι γνωστοί ακόμη και σήμερα. Το 60 π.Χ. κυκλοφόρησε το έργο «Imagenes» που περιείχε 700 βιογραφίες γνωστών Ελλήνων και Ρωμαίων προσωπικοτήτων.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συνέτασσαν τις βιογραφίες σημαντικών ατόμων σε παπύρους, ώστε να διαφυλάσσεται η ιστορία τους και για τις επόμενες γενεές. Στα 1897 η ιδέα τροποποιήθηκε έτσι ώστε το Who’s Who να περιλαμβάνει όχι μόνο ευγενείς, αλλά και άτομα που είχαν επιτύχει και παρουσίασαν σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια του βίου τους σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο, καλύπτοντας διαφορετικούς τομείς όπως την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις επιστήμες, την πολιτική και τις καλές τέχνες.

Το πρώτο Who’s Who στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 1958 από την εκδότρια της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Ελένη Βλάχου.

Τις επόμενες δεκαετίες πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες προσπάθειες, έως ότου το ιδρύεται στην Ελλάδα το 2007 o Οργανισμός Who is Who από τον Δημήτρη Γκόρη με κύριο αντικείμενο την δημιουργία ετήσιας συλλεκτικής εγκυκλοπαίδειας πολυτελής έκδοσης (χρυσοτυπία) με βιογραφίες διαπρεπών Ελλήνων και τυπώνεται στο εξωτερικό σε χαρτί βίβλου και υλικά υψηλής ποιότητας.

Καταγράφει κάθε χρόνο από τότε, σημαντικές βιογραφίες από Ελληνικές προσωπικότητες, Ελληνίδες & Έλληνες, που προέρχονται από τους τομείς του δημόσιου βίου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων, επιχειρηματιών και άλλων. Με αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζει τη συνεισφορά και τη σημασία των δημοσιευμένων προσωπικοτήτων στην Ελληνική κοινωνία, διασώζει τις διακρίσεις, τα επιτεύγματά τους για το μέλλον και θέτει τον «ανθρώπινο παράγοντα» σαν ορόσημο στη σημερινή ανώνυμη κοινωνία.

Είναι διαχρονικό έργο τέχνης, ιστορικό και οικογενειακό κειμήλιο, επιβράβευση για τους άριστους και πραγματικό έργο αναφοράς της εποχής μας! Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ένα εργαλείο κοινωνικής αξίωσης! Ένα βιβλίο ζωής!

Ο διαπρεπής, είναι ο διακεκριμένος, ο εξαιρετικός, ο διαλεχτός, ο εξαίρετος, ο εξέχων, ο επιφανής που έχει διακριθεί σε κάποιον επαγγελματικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα, που ξεχωρίζει για την προσφορά του και έχει αποσπάσει διακρίσεις γι’ αυτήν. Αυτός που ξεχωρίζει θετικά (ανάμεσα στους ομοίους του) που είναι διακεκριμένος και τον αναγνωρίζουν πολλοί. Αυτός που προσφέρει στον τομέα και στο σύνολο, αυτός που καινοτομεί και πετυχαίνει σπουδαία πράγματα στον τομέα του, αυτός που αποκτά φήμη. Κυρίως, όμως αυτός που διαθέτει ήθος και σεβασμό, κάτι που λείπει εμφανώς από τις μέρες μας.

Η ιδέα της απαθανάτισης επιτυχημένων προσωπικοτήτων υπάρχει όμως εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ήδη στην Αρχαία Ελλάδα, Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στις χώρες της Μεσοποταμίας καταγράφονταν βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων εκείνης της εποχής που είναι  γνωστοί ακόμη και σήμερα.

Το 2019 παρουσιάζουμε την έκδοση του  «Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων», με τα βιογραφικά Γυναικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των  Επιχειρήσεων  και των  Μη Κυβερνητικών Σωματείων που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτιά και για το τέλος του 2020 προχωρούμε στη δημιουργία μιας Νέας Έκδοσης με διεθνής εμβέλεια, σημαντικά διευρυμένης με τις βιογραφίες Γυναικών (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διευθύνουσες ή Εντεταλμένες Σύμβουλοι, Γενικές Διευθύντριες και Διαχειρίστριες) καθώς και εκείνων των Γυναικείων Ηγετικών Μορφών Ελληνίδων και Μη, που αναδείχθηκαν και σε άλλους τομείς όπως:  οι  Δημόσιες & οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, οι Ιδιωτικοί και οι  Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, οι Επαγγελματικοί Φορείς, οι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Εθελοντικές Οργανώσεις, κ.λ.  Χώρος θα αφιερωθεί και σε  διαπρέπουσες περιπτώσεις  όπως είναι τα μέλη Διοικητικών συμβουλίων και τα ανώτερα στελέχη όλων των συναφών οργανισμών (Σε αυτή την έκδοση επιτρέπονται οι διαφημίσεις). Περισσότερες πληροφορίες: www.womenleaders.gr

Το 2019 επίσης, τo Γενικό Who is Who αλλάζει την όψη του και από τότε εκδίδεται η Πορφυρή σειρά με πορφυρό εξώφυλλο.

Όλες μας οι εκδόσεις εκτός από την έντυπη μορφή υπάρχουν και σε ψηφιακή (προηγμένο σύστημα ανάγνωσης και προβολής Flip). Δείτε εδώ δείγματα:

         

Το 2019 ξεπήδησε και εδραιώθηκε η ιδέα της βράβευσης. Και έτσι έχουμε καθιερώσει με μεγάλη επιτυχία τον Θεσμό WHO IS WHO INTERNATIONAL AWARDS σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο και συνεχίζεται και φέτος για 2η συνεχή χρονιά όπου προσβλέπουμε να αυξάνεται κάθε χρόνο το κύρος και η  προβολή του Θεσμού. Φέτος θα βραβευτούν οι World Women Leaders & World Eminent Men σε διάφορες κατηγορίες.

Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των διαπρεπών απανταχού Ελλήνων και Φιλελλήνων, η ενίσχυση της δημιουργίας, της ικανότητας και του ήθους, στην επιχειρηματικότητα, την ηγεσία, την επιστήμη, την τέχνη, τον ακαδημαϊκό χώρο και της προσφοράς καθώς και η αναπτέρωση του  ηθικού και του επαναπροσδιορισμού της παγκοσμιότητας του Ελληνισμού.

 

Σκοπός της έκδοσης

Ο σκοπός αυτών των εκδόσεων είναι να αποτυπώσουμε στοιχεία που συνθέτουν το παρελθόν του τόπου μας μαζί με την καταγραφή σημαντικών ανθρώπων του σήμερα. Με αυτό τον τρόπο διασώζουμε και αναδεικνύουμε τόσο την παλιά όσο και την σύγχρονη ταυτότητα του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Οι βιογραφίες αφορούν προσωπικότητες της χώρας μας που με υπέρμετρο ζήλο, αυταπάρνηση πολλές φορές και πολύ δουλειά ξεχωρίζουν ο καθένας τους στον τομέα του και σημειώνουν εκπληκτικά επιτεύγματα ξεχωρίζοντας έτσι και από το σύνολο.

Η πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία μας στην ελληνική κοινωνία και η διατήρηση της αξιοπιστίας του πιο ισχυρού σημείου αναφοράς της εποχής μας όπως έχει καταστεί το Who is Who, μας επιτάσσει να παραμένουμε σε εγρήγορση για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε εσάς ανάμεσα στους Κορυφαίους των Κορυφαίων!

Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών προχωρήσαμε και στην άμεση ανάπτυξη της ψηφιακής μας εγκυκλοπαίδειας εκτός της έντυπης έκδοσης που αποτελεί την ναυαρχίδα μας!

Με γνώμονα την μακρόχρονη και άριστη συνεργασία μας και σεβασμό προς τις αρχές του ομίλου, θέσαμε άμεσα την κινητοποίηση και αξιοποίηση όλων των μέσων του ομίλου, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες προβολής της δραστηριότητας σας. Το βήμα αυτό δίνει πολλαπλές δυνατότητες προβολής που θα μπορέσετε να δείτε και να αξιοποιήσετε στην πορεία. Η εγκυκλοπαίδεια του Who is Who ανήκει στην κατηγορία των ειδικών εκδόσεων. Για την επίτευξη του ποιοτικού αποτελέσματος που λαμβάνετε, η εκτύπωση γίνεται στην Γερμανία, η βιβλιοδεσία υλοποιείται στην Σλοβακία και η χρυσοτυπία πραγματοποιείται στην Ιταλία.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στο πεδίο WHO IS WHO CLUB!