Ιωάννης Πηλίδης

Γενικός Διευθυντής της «SYNEMPORIO A.E.»

«Ο Άριστος και Πρωτοπόρος Θεσσαλονικιός Επιχειρηματίας της Λιανικής στην Ελλάδα!»


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με γονείς τον Αλέξανδρο Πηλίδη και την Ηλέκτρα Πηλίδη. Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (1977-1981) και στο Τμήμα Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1981-1986) αποκτώντας τα αντίστοιχα πτυχία.

Η αξιόλογη επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1981 ως Ιδιοκτήτης super market στην Θεσσαλονίκη έως το 1995 βάζοντας έτσι ένα σημαντικό λιθαράκι για την μετέπειτα εξέλιξη του στο χώρο. Παράλληλα ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την Διδασκαλία των Μαθηματικών (1986-2000). Το διάστημα 1992 έως 1994 χρίζεται Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παντοπωλών «ΚΥΨΕΛΗ», όπου το 1995-είναι Ιδρυτής, Συνιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΑ Α.Ε.» έως το 2001 σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες καθώς η εταιρία με σκοπό το franchise στον χώρο των μεσαίων super market, αποτέλεσε την μεγαλύτερη αλυσίδα franchise στα μεσαία super market, στην Βόρεια Ελλάδα.

Η επιτυχημένη καθιέρωση του στο χώρο του λιανικού εμπορίου οδήγησε στην ανάληψη της θέσης του Διευθυντή Β. Ελλάδος της «ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε.» (2002-2010), η οποία συγχωνεύτηκε με την «ΑΡΙΣΤΑ Α.Ε.» , γεγονός που οδήγησε την ΑΡΙΣΤΑ να γίνει πανελλαδικό σήμα με περίπου 500 μέλη. Από το 2012 έως σήμερα διαπρέπει ως Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «SYNEMPORIO A.E.», εταιρία franchise και ιδιόκτητων καταστημάτων super market με ταμπέλες: Ελληνικά Market, ΠΡΟΟΔΟΣ MARKET, ΗΛΙΟΣ market. Καθώς και των καταστημάτων καφέ-παντοπωλείων «Γρήγορα».

Είναι ο πρώτος που ίδρυσε franchise market στην Ελλάδα. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε κανάλια (π.χ. ΕΡΤ1, ANT1, MEGA), ραδιοφωνικούς σταθμούς (π.χ. focus fm), Food reporter, THESSNEWS 10/09/2016, Ελεύθερο Τύπο, REAL NEWS, FNB DAILY κ.ά. Διατηρεί δική του εκπομπή σχολιασμού επικαιρότητας στον Focus fm το 2020. Διατελεί Πρόεδρος Ένωσης Μικρομεσαίων Μάρκετ καθώς Εταίρος και Μέλος Διαχειριστικής Επιτροπής Ομίλου «ΕΛΟΜΑΣ». Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με το σκάκι.

Email: ipilidis@synpa.gr
Ιστοσελίδα: https://synemporio.gr/