Δημήτριος Λακασάς

Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της «Olympia Electronics Α.Ε.»

«ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 4.0 – Νενικήκαμεν!»


Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας το 1973 με γονείς τον Νικόλαο και Ευθαλία Λακασά. Είναι νυμφευμένος με την Αικατερίνη Δροσινού και έχουν μαζί δύο κόρες την Ευθαλία Λακασά (2006) και την Στεφανία Λακασά (2009).

Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στα Οικονομικά και στο Marketing στο City College και University of Sheffield αντίστοιχα καθώς κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα M.B.A. στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Sheffield.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Α.Ζ.Κ. – Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (2013) και Πρόεδρος του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (2010-2014). Σήμερα διαπρέπει ως CEO της «Olympia Electronics A.E.». Ανακηρύχθηκε Καινοτόμος Επιχειρηματίας της χρονιάς  από την Ernst &Young και παρουσιάζει Διάφορες δημοσιεύσεις στον οικονομικό και κλαδικό τύπο.

Είναι ο Συγγραφέας του βιβλίου «ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0» από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» όπου επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή».

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (2010-2014) και Πρόεδρος της Α.Ζ.Κ. – Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (2013). Διατελεί Μέλος Δ.Σ. του Κ.Ε.Π.Α. και Μέλος της Επιτροπής Ηθικής & Δεοντολογίας του Α.Π.Θ.

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με την Λογοτεχνία.

Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική γλώσσα.

 

Email: ceo@olympia-electronics.gr     Ιστοσελίδα: www.olympia-electronics.gr