Βερδές Παναγιώτης

 Πρόεδρος της V – CUBES A.E.
Βραβευμένος εφευρέτης και διακεκριμένος επιχειρηματίας

Με τη δημιουργική του φαντασία προχώρησε στην εφεύρεση και με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο στη διάκριση και στις εξαγωγές διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερο επίτευγμα θεωρεί το γεγονός ότι ασχολήθηκε ως χόμπυ με τον κύβο “Rubik” τον οποίο επανασχεδίασε με νέα μέθοδο όπου μπορεί να προστεθεί απεριόριστος αριθμός στρωμάτων. Μετά από 2 δεκαετίες ανακαλύπτει πως η ιδέα του είναι εντελώς πρωτότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο. Απέκτησε το ελληνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας το 2004 και από το 2009 είναι κάτοχος 52 Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από αντίστοιχες χώρες του κόσμου. Έχει παραχωρήσει την εκμετάλλευση των ευρεσιτεχνιών του στην εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών V – CUBES AE της οποίας είναι Πρόεδρος. Διευθύνων σύμβουλος και συντονιστής ο γιος του Κωνσταντίνος Βερδές, με στόχο την παραγωγή και πώληση των παιχνιδιών (9 κύβων) παγκοσμίως .

Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με το Γ΄ Βραβείο για τις σύγχρονες ελληνικές εφευρέσεις το 2009. Διακρίθηκε επίσης με την Α΄ Διάκριση για τις νεοσύστατες εξαγωγικές επιχειρήσεις το 2013 και επιλέχθηκε στις 50 καλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την χώρα μας στον διαγωνισμό “European Busines Awards 2013 – 2104”.

verdes-1

Ο Παναγιώτης Βερδές, γεννήθηκε στο Xιλιομόδι Κορινθίας, το  1945. Έλκει την καταγωγή του από το Χιλιομόδι και από τους δύο γονείς. Ο παππούς Δημήτριος και ο παππούς Μιχάλης ήταν αγρότες, όπως και ο πατέρας του. Οι πρόγονοί του έλαβαν μέρος στους εθνικούς πολέμους της εποχής τους, μέλη της ευρύτερης οικογένειας χάθηκαν στον εμφύλιο. Αδέλφια του ο Δημήτρης, Αδαμαντία, Σωτηρία.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Χιλιομόδι. Απέκτησε το πτυχίο του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1960. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο Μηχανικό Σώμα (1969 – 1971).

Διορίστηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων όπου και εργάστηκε από το 1971 έως το  1973. Στη συνέχεια δημιούργησε προσωπική εταιρεία ως εργολάβος δημοσίων έργων, αναλαμβάνοντας κατασκευές κτηρίων, οδοποιίας, υδραυλικά έργα κ.α. κυρίως στις περιοχές Αργολίδας και Κορινθίας (1974 – 1997).

Χόμπι του τα  μαθηματικά, το σταυρόλεξο, το υποβρύχιο ψάρεμα, Κηπουρική, Τεχνίτης της πέτρας, Αθλητισμός (ποδόσφαιρο) – E-Mail: kverdes@v-cubes.com ■

Διαβάστε περισσότερα για τη βιογραφία του εδώ