Βούλα Σαραντάρη

«Η σημαντική Ελληνίδα Ανθρωπίστρια!»

Πρόεδρος Επιτροπής Νέων Μελών και Λεσχών Lions Club International, Manager Διοίκησης και Επικοινωνίας

Γεννήθηκε στην Παραλία Πλατάνου Αιγιαλείας με γονείς τον Βασίλειο Αλεξανδρόπουλο  (μεγαλοκτηματίας) και την Καλλιόπη Ράλλη. Έχει νυμφευτεί τον Θεόδωρο Σαραντάρη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων, Γραμματέα της ΓΣΕΕ και Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μετάλλου με έδρα την Γενεύη. Μέλη της Εταιρείας Μετάλλου υπήρξαν ο Όλαφ Πάλμε και ο Τζορτζ Κένεντι. Ο Θεόδωρος Σαραντάρης κατά την διάρκεια της θητείας του έλαβε μέρος σε διεθνή συνέδρια στην Ουάσιγκτον και στο Μπορντό της Γαλλίας. Έχει ένα γιο τον Βασίλειο Σαραντάρη (1968), ιδιοκτήτη μαζί με τη σύζυγό του της εταιρείας – αλυσίδας καταστημάτων «SOHO SOHO», με καταστήματα σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Σπέτσες και Μύκονο.

Η Βούλα Σαραντάρη προέρχεται από οικογένεια με κοινωνικές και πνευματικές ανησυχίες και ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Ο αδερφός της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της ήταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Προκόπιος Β’ (κατά κόσμον Προκόπιος Οικονομίδης), Έλληνας Θεολόγος, καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως και Πανεπιστημιακός καθηγητής, που εκλέχθηκε και διατέλεσε 6ος στη σειρά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, μετά την ανακήρυξη του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος, του ανώτατου θεσμικού οργάνου διοικήσεως, καθώς και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, γεννήθηκε το 1837 στο χωριό Δουμενά Καλαβρύτων και πέθανε το 1902 στην Αθήνα. Ο αδερφός του παππού της και ανάδοχος της μητέρας της ήταν ο Γρηγόριος Ν. Ράλλης, Μοναχός της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους.

Απέκτησε το πτυχίο της στα Λογιστικά, στη Στενογραφία και πτυχίο Γραμματέων και κατόπιν υπήρξε Ανώτατο στέλεχος του ΙΚΑ και ιδιαιτέρα Γραμματέας του Διοικητή του ΙΚΑ επί πενταετία καθώς και μέλος του ΕΒΕΑ και της EUMU-ΕΛΛΑΣ (Ευρωπαϊκή Ένωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων). Δραστηριοποιήθηκε και ως Επιχειρηματίας στο χώρο του Κοσμήματος και Ειδών Δώρου.

Διαπρέπει ως Πρόεδρος ένταξης και προσέγγισης νέων μελών Lions Club International, Ιδρύτρια 4 Λεσχών Lions Club International και σύμβουλος Κυβερνητών Lions του Θέματος 117Α. Ιδρύτρια συγκεκριμένα της Λέσχης «ΜΑΡΟΥΣΙ» και πρόσφατα της μεγαλύτερης Λέσχης των LIONS «Helen Keller» η οποία βρίσκεται επί 40 χρόνια στις επάλξεις του εθελοντισμού και του Λαϊονισμού, συμμετέχοντας σε περισσότερους από σαράντα συλλόγους με ανθρωπιστική, φιλανθρωπική, πολιτιστική και κοινωνική δράση. Άρθρα καταξιωμένων περιοδικών και εκδοτικά αφιερώματα την αναφέρουν ως Mέντορα, Εκπαιδεύτρια, Δασκάλα και Φίλη. Είναι η γυναίκα που με τη βοήθειά της μπορεί να φέρει αξιοπρέπεια, αρμονία και ανθρωπιά στις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων τώρα και για πολύ καιρό στο μέλλον. Έχει τιμηθεί με την Ανώτατη διάκριση των Διεθνών LIONS Melvin Jones Fellow, ως Πρόεδρος της Λέσχης Αθηνών-Πολιτεία με το Excellence Award (100%) των Προέδρων και με το Guiding Lions κατόπιν σεμιναρίων. Επί τρία χρόνια είναι σύμβουλος του εκάστοτε Κυβερνήτη, ως Chairman of Recruiting Committee for new Members.

Έχει αποσπάσει 70 συνολικά βραβεία με σημαντικότερα τα εξής: Α) Ανώτερη Διάκριση των Διεθνών Lions, Βραβείο Melvin Jones Fellow. Β) 10 βραβεία Excellence Award από τους Διεθνείς Lions. Γ) Βραβείο Ross Rangers από τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης για τη Λέσχη Lions «Μαρούσι». Δ) Βραβείο Ένωσης Γυναικών Πάτρας. Ε) Η μοναδική στην Ευρώπη (μαζί με ένα μέλος Lions από τη Ρουμανία) που έχει λάβει το βραβείο Grant Master Key από τη Διεθνή Πρόεδρο των Lions, για την ένταξη και διατήρηση 50 μελών στη μεγαλύτερη λέσχη Lions της Αθήνας, τη Helen Keller της οποίας είναι και ιδρύτρια.  Επίσης έλαβε το βραβείο ΣΕΦΑ (Ιούνιος 2019) από την Πρέσβη της Αυστρίας για την προσφορά της στην ένταξη νέων μελών και την ενεργό συμμετοχή της στο Σύλλογο Ελλήνων Φοιτησάντων στην Αυστρία (ΣΕΦΑ).

Είναι μέλος της Παναθηναϊκής Ενότητας Γυναικών, μέλος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγ. Ανάργυροι και ενεργό μέλος του ΣΕΦΑ των φοιτησάντων στην Αυστρία υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας. Συμμετέχει στη ΜΚΟ «Make A Wish», καθώς έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και είναι μέλος του Συλλόγου «Καλλιπάτειρα».

Συνέβαλε στην ανάπτυξη της Λέσχης Αθηνών-Πολιτεία με την εισδοχή 70 μελών, όπου διετέλεσε Πρόεδρος για δύο συνεχή έτη (2005-2007). Υπήρξε υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου των Ερεχθείδων Ελληνοφώνων Γυναικών. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου, ενεργό μέλος Καρυάτιδων (ΑΧΕΠΑΝΣ),  μέλος της Ελληνικής Εστίας, της Ένωσης των εν Αθήναις Πατρινών, του Συλλόγου Αιγιαλέων, της τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Αμαρουσίου, της Παγκόσμιας Αδελφότητας για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, της Ένωσης Γυναικών Βορείων Προαστίων Ν.Δ., του «ΗΡΑ», του Συλλόγου Γυναικών Ν.Δ., του Διασκεδαστικού Συλλόγου «Μούσες», Φίλη των Αθήναις Γυθειωτών, Φίλη του Διαλεκτικού Συλλόγου Κηφισιάς και Αμαρουσίου, Φίλη του Συλλόγου των Λακώνων Γυναικών, Φίλη της Μπελ Επόκ, Φίλη των Λακεδαιμονίων, μέλος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, φίλη της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, Φίλη των Σοροπτιμιστριών και μέλος του Μεσογειακού Συνδέσμου για την Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών «MEDASSET». Συμμετέχει στους «Φίλους του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά». Υπήρξε επίσης μέλος της AWOG Αμερικανίδων Γυναικών (από όπου και βραβεύτηκε), του Ογκολογικού Νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»,  της Διεθνούς Εταιρίας Στήριξης Οικογένειας «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», της Europa Dona (καρκίνος του μαστού), της WIN (κακοποιημένη γυναίκα), του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Αμαρουσίου και της EUMU-ΕΛΛΑΣ (Ευρωπαϊκή ένωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

Στο χρόνο που διαθέτει για την ίδια ασχολείται με το βιβλίο, το κόσμημα και τον χορό.

Ομιλεί εκτός την Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα.

E-Mail: v.sarantari@yahoo.gr