Βύρων Βασιλειάδης

 Ιδρυτής & Πρόεδρος του Ομίλου V Group

Κατακτώντας την κορυφή με εργαλεία την καινοτομία και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη!

Αυτοδημιούργητος και δυναμικός, ακούραστος και πολυπράγμων, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου V Group οραματίζεται έναν πρωτοπόρο και ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό Όμιλο που θα πρωταγωνιστήσει στις εθνικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία, επιχειρώντας με οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

Το ευρηματικό του μυαλό, οι ηγετικές του ικανότητες και η εργατικότητά του, τον οδήγησαν στην επιτυχία ύστερα από σκληρή εργασία. Ξεπέρασε τα εμπόδια και ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις των καιρών με πείσμα και σθένος. Οικοδόμησε ισχυρές συνεργασίες, δημιούργησε μία δυνατή ομάδα συνεργατών, αφουγκράστηκε τις ανάγκες της εποχής και πορεύτηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον, οδηγώντας τις επιχειρήσεις του στην οικονομική ευημερία και τον διεθνή προσανατολισμό. Για το έργο του αυτό έχει ξεχωρίσει και διακριθεί με πληθώρα ελληνικών και διεθνών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και την Κάρπαθο. Αποπεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο ACS – American Community Schools και το 1998 απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Administration.

Επελέγη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως ένας από τους 121 Young Global Leaders για το 2016, αντιπροσωπεύοντας τους πιο δυναμικούς και καινοτόμους νέους επιχειρηματίες του κόσμου. Ακόμα, διακρίθηκε στο “40 Under 40” (2016 & 2017) ως ένας από τους πιο ταλαντούχους και εξωστρεφείς επιχειρηματίες ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Η ενασχόλησή του από τα πρώτα στάδια της επαγγελματικής του πορείας με υπηρεσίες που αφορούν στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, καθώς και η απόκτηση σημαντικής εμπειρίας και εξειδίκευσης, τον οδήγησαν στην ίδρυση του Ομίλου V Group που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίοι κυριαρχούν στην εγχώρια και ευρωπαϊκή ατζέντα για την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία.

Με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία, οι εταιρείες του Ομίλου, Antipollution (www.antipollution.com), Green (www.green.com.gr), VEN Engineering (www.venengineering.com) και VEN Energy (www.venenergy.com.gr), διαθέτουν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς σε ένα άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνουν διαρκώς το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, επενδύουν στην πράσινη ενέργεια, στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, στην εναλλακτική διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων, καθώς και στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Προς την ίδια κατεύθυνση, το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη (www.dvfoundation.gr), το οποίο ίδρυσε το 2019 για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του, στηρίζει το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ενώ σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και στοχευμένες δράσεις που καλλιεργούν τον σεβασμό για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Όμιλος επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητές του σε νέους τομείς ενδιαφέροντος, όπως η παροχή υπηρεσιών αναψυχής (www.willowgroup.com.gr) και οι οικονομικές επενδύσεις (www.veniliainvestments.com).

Η προσήλωση στην καινοτομία, στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, στην υγεία και στην ασφάλεια εργαζομένων και συνεργατών, καθώς και η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, αποτελούν την προσωπική του δέσμευση, από τα πρώτα κιόλας βήματα της πορείας των εταιρειών του Ομίλου έως και σήμερα.          

Email: info@vgroup.com.gr    Ιστοσελίδα: www.vgroup.com.gr