Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικoύ Αθηνών & Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)

«Η πλέον επιδραστική ηγετική μορφή του Ελληνικού Επιχειρείν!»


Γεννήθηκε στην Αθήνα Αθήνα το 1972 με γονείς τον Γεώργιο και την Τιτή Αποστολοπούλου. Είναι νυμφευμένος με την Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου και έχουν μαζί 4 τέκνα. Ο Αγωνιστής του 1821, Ιωάννης (Γιαννάκης) Νοταράς υπήρξε σημαντικός του πρόγονος. Άλλος πολύ αξιόλογος προγονός του είναι ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Κέντρου.

Αποφοίτησε το 1990 από τη Σχολή Μωραΐτη. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του London School of Economics (ΒSc Management), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που αποτελεί την ηγετική επιχείρηση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γ. Αποστολόπουλου, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται πέραν από την υγεία, στις ασφάλειες, το real estate και το εμπόριο.

Οι αμέτρητες πρωτιές του Ομίλου, η συμβολή του στην εξέλιξη της ιατρικής στην Ελλάδα, το Brain Gain και η κοινωνική προσφορά, έχουν εδραιώσει τον  Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ως τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, η ανάληψη καίριων πρωτοβουλιών για την προαγωγή της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, από τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), έχει αναδείξει τον Δρ. Αποστολόπουλο ανάμεσα στις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες του Ελληνικού Επιχειρείν. Η επιχειρηματική φιλοσοφία του Δρ. Αποστολόπουλου, εδράζεται στην ανάγκη να υπάρχουν σε όλους τους σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας ηγετικές επιχειρήσεις Ελληνικών συμφερόντων και για αυτό το λόγο ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει παραμείνει σε ελληνικά χέρια και δεσμεύεται να παραμείνει στην κορυφή και στο πλευρό των Ελλήνων ασθενών και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Εμφανίζει πλούσια αρθρογραφία. Ενδεικτικά: ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθημερινή, Report. Για το κοινωφελές του έργο, επιχειρηματική πορεία και πολυδιάστατη προσφορά, του έχουν απονεμηθεί σειρά βραβείων και διακρίσεων. 2008: Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση. 2013: Βραβείο από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του στο Σώμα. 2014: Βραβείο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την προσφορά του στους Αστυνομικούς της Αττικής. 2016: Βραβείο από την Ομοσπονδία Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την προσφορά του στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης. 2016: Τιμητική αναγνώριση από τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης για την φιλανθρωπική του συμπεριφορά. 2016: Τιμητική αναγνώριση από τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσεών, κ. Ιωάννη Μαρούση. 2018: Med Professionals Award για την προσφορά του στην Υγεία και τον Ιατρικό Τουρισμό. 2018: Healthcare Business Award  2019: On Deck Award για τη διαχρονική και πολυεπίπεδη συμβολή του στην Ελληνική επιχειρηματικότητα. 2019: Salus Index Award – New Times 2020: «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δόθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα. 2021: Βραβείο «Leadership in Healthcare & Corporate Social Responsibility», στο πλαίσιο του Maria Callas Monaco Gala & Awards, υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, για την κοινωνική του προσφορά.  2021: Βραβείο «World Eminent Man of Leadership in Health & Entrepreneurship» από τον Διεθνή Οργανισμό Who is Who International Awards για την προσφορά του στους τομείς της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αλλά και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. 2022: Βραβείο «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» στη διαδικασία ανάδειξης των νικητών του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021.

Είναι Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), Ισόβιο μέλος της ΟΣΦΠ, του Yacht Club Monaco, της Αθηναϊκής Λέσχης, Μέλος του Δ.Σ. Thyateira Union, Επίτιμο Μέλος της Cyber Security International Institute (CSIi), της HAALSE, Πρόεδρος του Δ.Σ. Hellenic Observatory (LSE) και μέλος του Advisory Board του Chatham House.

Email: ceo_office@iatriko.gr

Ιστοσελίδα: www.iatriko.gr