Κωνσταντίνος Ράικος

Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της «KRS Group» – Κορυφαία Λογιστική Εταιρεία

«Ο σύγχρονος «Προμηθέας» – Ηγέτης της Λογιστικής & Φοροτεχνικής στην Ελλάδα!”


Ο Κωνσταντίνος Ράικος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ολοκλήρωσε με επιτυχία εγκύκλιες, πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Η αρχαία ελληνική παιδεία και φιλοσοφία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αξιών του, του χαρακτήρα του, καθώς και του τρόπου σκέψης του. Κάποιες από τις αξίες που τον χαρακτηρίζουν είναι η ηθική, η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός και η εντιμότητα.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες τον επηρέασαν και διαμόρφωσαν τον απαράμιλλο χαρακτήρα του.

Ίδρυσε την «KRS Financial», την πλέον κορυφαία λογιστική εταιρεία της Αττικής για το 2024, το 2011. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, η εταιρεία ξεχώρισε με την πελατοκεντρική της προσέγγιση και την προσήλωση της στην εξέλιξη και την βελτίωση τον υπηρεσιών της. H KRS έχει ξεκάθαρο όραμα την συμμετοχή στην δημιουργία μιας κοινωνίας επιχειρηματικότητας η οποία θα αναπτύσσει τα μέλη της και θα συνεισφέρει στη δημιουργία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο.

Το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο ο ίδιος χρειάστηκε να εργαστεί μακριά από το γραφείο του, ενώ λόγω της νόσου και της θεραπείας, δεν μπορούσε να αφιερώσει τον ίδιο χρόνο και ενέργεια στην εταιρεία του. Τότε ήταν που ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της «KRS Financial» ξεκίνησε να αναζητά νέους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχύσει και να βοηθήσει τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της απουσίας τους. Μέσω της έρευνας και της αναζήτησης ο Κωνσταντίνος Ράικος ξεκίνησε να βάζει τότε τα πρώτα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, μία διαδικασία άκρως απαραίτητη για την εξέλιξη της σε αυτό που είναι σήμερα. Εκείνη όμως ήταν και η περίοδος που ξεκίνησαν οι πρώτες ιδέες για την 6ωρη εργασία. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος, μέσω της 6ωρης εργασίας οι εργαζόμενοι όχι μόνο αποδίδουν καλύτερα αλλά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν προσωπικές πτυχές τους και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην προσωπική τους ζωή.

Η «KRS Group», υπό την ηγεσία του, εστιάζει στην εξειδίκευση, καινοτομία, και ταχύτητα, προσφέροντας υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για τις ανάγκες των startups στην σύγχρονη εποχή της ψηφιακής μετάβασης. Η εταιρεία προσφέρει από το 2019 μοναδικά ψηφιακά εργαλεία reporting και καταχώρησης ψηφιακών παραστατικών μέσω Smartphones, (KRS Reporting και KRS Invoice) δωρεάν στους εταιρικούς πελάτες της ενώ έχει παρουσιάσει το 2020 τον Παρασκευά – Φορολογά, τον πρώτο λογιστή για φυσικά πρόσωπα σε app, ο οποίος προσφέρει πολλές λογιστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, από το Smartphone με χαμηλό κόστος μάλιστα.

Η ιστορία του Κωνσταντίνου Ράικου αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς συνανθρώπους μας, τόσο στο φάσμα της προσωπικής ζωής όσο και σε εκείνο της εργασίας αλλά και της επιχειρηματικότητας. Στο ενδοεταιρικό πλαίσιο, ο κύριος Ράικος αποτελεί έμπνευση για τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν. Οι εργαζόμενοι εντός της εταιρείας, όχι μόνο απολαμβάνουν τα οφέλη της 6ωρης εργασίας, της μεγαλύτερης επένδυσης που ο ίδιος κάνει, αλλά παράλληλα έχουν την δυνατότητα να εξελίσσονται και να λαμβάνουν καινούργια ερεθίσματα εντός του εργασιακού περιβάλλοντος της KRS. Παράλληλα η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη της ομάδας της μέσω σεμιναρίων αλλά και workshops. Ο Κωνσταντίνος Ράικος έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα σύστημα που εξελίσσει τα μέλη του, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να εργαστούν αποδοτικά αφιερώνοντας λιγότερες ώρες από ότι θα αφιέρωναν σε μία «κλασική» 8ωρη εταιρεία, πάντα όμως με αμοιβές 8ωρου.

Ο Κωνσταντίνος Ράικος έχει ουσιαστικά καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξιακό σύστημα το οποίο βρίσκεται στη βάση της εταιρικής κουλτούρας της εταιρείας. Είναι ενεργός Angel Investor στην Ελληνική Startup σκηνή. Έχει επενδύσει σε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ παράλληλα παρείχε και mentoring και καθοδήγηση σε founders για την ανάπτυξη και εξέλιξη τους.

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Ράικου στην ελληνική startup σκηνή είναι σημαντική και πολυδιάστατη, καθώς συνδυάζει την παροχή κρίσιμων λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών με την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που απλοποιούν τις διαδικασίες και συμβάλλουν στην ταχεία ανάπτυξη των startup εταιρειών.

Η «KRS Financial» έχει συγκεντρώσει 24 βραβεία σε μόλις 12 μήνες. Η πολυβραβευμένη εταιρεία του Κωνσταντίνου Ράικου αντλεί έμπνευση από την αρχαία ελληνική διδασκαλία. Κάποια από τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αξιοποιούνται καθημερινά εντός των πλαισίων της εταιρείας, είναι η Αλληγορία του Σπηλαίου, ο μίτος της Αριάδνης, η μαιευτική μέθοδος και ο μύθος του Προμηθέα και του Επιμηθέα.

Εκτός από την πολυβραβευμένη «KRS Financial», ο Κωνσταντίνος Ράικος συμμετέχει ενεργά, μέσω των επενδύσεων του και σε άλλες εταιρείες, όντας ένας από τους πιο ενεργούς νέους επιχειρηματίες της Ελλάδας.

Στο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με το διάβασμα. Ομιλεί  την  Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.  

EMail: krs@krs.gr
Ιστοσελίδα: https://krs.gr/