Κωνσταντινίδου Άννη

Διευθύντρια αθλητικών & καλοκαιρινών προγραμμάτων ΑCS Athens (American Community Schools of Athens)
Η μπασκετμπολίστρια με διακρίσεις!

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1962. Αντλεί την καταγωγή της από το Κάιρο, με απώτερη την Κύπρο. Πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και σε δημόσιο σχολείο της Αθήνας, ενώ αποφοίτησε από το ACS Athens το 1979. Απέκτησε το πτυχίο της Γυμναστικής Ακαδημίας και της Γαλλικής Φιλολογίας από το McGill University του Μόντρεαλ Καναδά το 1983, το MSc στην Εργοφυσιολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο 1985  και το MSc στο Sport Management και ΜΒΑ από το Ιndianapolis university.

Εργάζεται από το 1985 στο ACS Athens, καταρχήν ως γυμνάστρια μερικής απασχόλησης με συνεχή εξέλιξη σε διάφορες θέσεις, ενώ το 1998 αναλαμβάνει την διεύθυνση αθλητικών προγραμμάτων.

Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ από το 1976 – 93, έπαιξε στον αθλητικό σύλλογο Σπόρτιγκ με ευρωπαϊκή παρουσία  και συμμετείχε στο Κύπελλο πρωταθλητριών γυναικείου μπάσκετ. Έλαβε μέρος στην οργάνωση και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, καθώς και στην οργάνωση των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ και Πεκίνου, για λογαριασμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και συνδιοργανώσει πολλές διεθνείς οργανώσεις, εκδηλώσεις και παγκόσμια γεγονότα. Έχει επίσης τρέξει κατ’ επανάληψη σε Μαραθώνιους.

Άρθρα της δημοσιεύονται στην έντυπη έκδοση του ACS Athens, “Ethos”. Έχει διακριθεί και τιμηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις αθλητικές και οργανωτικές της επιδόσεις.

Χόμπι: Τρέξιμο, Κινηματογράφος. Γλ.: αγγλικά, γαλλικά. E-mail: constantindesa@acs.gr

Διαβάστε την έντυπη έκδοση (2013, 8η έκδοση) εδώ