Κωνσταντόπουλος Δημήτριος

Ο “δίκυκλος” επιχειρηματίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έλκει την καταγωγή του από την Παναγιά Γορτυνίας στην ορεινή Αρκαδία, και τα Γρεβενά Μακεδονίας. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διάφορα σπορ, καταλήγοντας στην ποδηλασία, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 1993. Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα. Φοίτησε στο τμήμα της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Υπηρέτησε την θητεία του στην πολεμική αεροπορία .

Αρχικά, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις καθώς και στην οικογενειακή επιχείρηση . Το 2000 δημιούργησε την εταιρεία “Δράσις” με αντικείμενο την συμβουλευτική στον αθλητικό χώρο. Εισέρχεται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου με αθλητικά είδη και ποδήλατα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, κατοχυρώνοντας το 2007 την επωνυμία “World of bike Shop”. Σταδιακά διευρύνεται με την παροχή του τίτλου σε αλυσίδα καταστημάτων διαθέτοντας πλήρη σειρά προϊόντων κυρίως για ποδηλάτες ταυτόχρονα με την άρτια τεχνική υποστήριξη κάθε επιπέδου. Τα “Worldofbike Shop” λειτουργούν στην Ρόδο, Καλαμάτα, Ραφήνα, Αλιβέρι Ευβοίας και Αθήνα. Αποτελεί μόνιμος και αποκλειστικός συνεργάτης μεγάλων κατασκευαστών του χώρου στην ελληνική αγορά με περισσότερες από είκοσι εταιρίες ποδηλάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ, από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και άλλες παραδοσιακές ποδηλατικά αγορές

Έχει συμμετάσχει ως διευθυντής τεχνικών λειτουργιών για την ποδηλασία πίστας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, ως συνεργάτης επιτροπής της διοργάνωσης των Πανασιατικών Αγώνων στο Κατάρ το 2006, και ως διευθυντής οργάνωσης Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε πίστα στην Αθήνα, 2006, καθώς και σε άλλες εθνικές διοργανώσεις ποδηλασίας. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της επαγγελματικής αγωνιστικής ομάδας ποδηλασίας Team Worldofbike, που αποτελείται από κορυφαίους ποδηλάτες με συνεχή παρουσία από το 2009 σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος. Τα πεδία δραστηριοτήτων της “Worldofbike” διευρύνονται σε πολλαπλές δραστηριότητες που σχετίζονται με την ποδηλασία. Η εταιρεία διοργανώνει αγωνιστικές εκδηλώσεις  συμμετέχει ως χορηγός, συμβουλεύει, προπονεί και παρέχει τεχνική υποστήριξη σε συμμετέχοντες αθλητές και απλούς αθλούμενους.

Αρθρογραφεί τακτικά σε σχετικά θέματα στον ειδικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Από το 2000 απέκτησε τον τίτλο “Διεθνής  Κομισάριος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας”, που αποτελεί διαβατήριο για την διαιτησία σε αγώνες ποδηλασίας σε όλον τον κόσμο. Είναι ιδρυτής, υποστηρικτής και μέλος αθλητικών ομίλων, ενώ έχει υπηρετήσει σε επιτροπές ανάπτυξης και διάδοσης του αθλητισμού σε εθνικό (από το 1999) και ευρωπαϊκό επίπεδο (2007 – 2009). Είναι αγωνιστικός διευθυντής του αθλητικού ομίλου Θησέας Ζωγράφου, ενός εκ των κορυφαίων σωματείων ποδηλασίας και τριάθλου στην χώρα, με πυρήνες ανάπτυξης σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Χόμπι: διαδίκτυο, αθλητισμός. Γλ.: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. E-mail: dimkon@cybex.gr, info@worldofbike.gr, Ιστοσελίδα: www.worldofbike.gr

Διαβάστε την έντυπη δημοσίευσης της  βιογραφίας (2013, 8η έκδοση) εδώ