Γεώργιος Τσουρής Capt.

Master Mariner, (Captain) Operations Manager, Shipping Consultant, Lecturer in Shipping στην «SQlearn»

«Ισχυρός επαγγελματίας επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Ναυτιλία!»


Ο Capt. Γεώργιος Τσουρής γεννήθηκε στη Χίο το 1964 με γονείς τον Κωνσταντίνο Τσουρή και την Κατίνα Τσουρή και σημαντικό πρόγονο τον Στέφανο Τσουρή. Μεγάλωσε στο νησί των εφοπλιστών διατηρώντας πιστά τις παραδόσεις και ιστορικές καταβολές όπως αναδεικνύει και η λαμπρή μετέπειτα πορεία του στο χώρο της ναυτιλίας. Είναι νυμφευμένος με την Αικατερίνη Λούβαρη και έχουν μαζί μία κόρη την Αικατερίνη-Δέσποινα Τσουρή (2002).

Ολοκλήρωσε επιτυχώς την ειδική εκπαίδευση του στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ)  στη Σχολή Πλοιάρχων Οινουσσών (1981-1983).

Το 1985 λαμβάνει τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου και το 1990 τον βαθμό του Υποπλοιάρχου. Το 1996 ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως Πλοίαρχος στην «Pyrsos Managing Co» (J.Xylas Group), το 1997 ήταν Αρχιπλοίαρχος στο Τμήμα Διαχείρισης (Operarion Dept) και το διάστημα 1999 έως το 2001 και στην «Dalex Shipping Co», το 2002 έως το 2005 και επέστρεψε στην «Ariston Navigation Corp» (J. Xylas Group) ως Operations Manager και κατόπιν απέπλευσε ως Πλοίαρχος σε πλοίο container της «Diana Shipping». Ta επόμενα 7,5 χρόνια (2008-2015) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας Β΄ στην ΠΕΠΕΝ καθώς γίνεται Μέλος Πειθαρχικών Συμβουλίων του Ελληνικού Ναυτικού, ανακηρύσσεται Λέκτορας in Shipping στο BCA College και ασχολείται με την παρουσίαση Σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Ναυτιλίας. Συνεχίζει ως Operations Manager και Deputy DPA-CSO στην «Blue Planet Shipping», ως Λέκτορας In shipping, ως Clinicαl Professor from Industry στο MSc Maritime studies Πανεπιστημίου Πειραιώς και ως Λέκτορας in Shipping στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (2015-2019) και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων από το 2018 έως το 2020. Από το 2020 έως σήμερα επιδίδεται ως Σύμβουλος Ναυτιλίας στην «SQlearn».

Εξέδωσε επιτυχώς τα e-books: «How to be a Dry Bulk Operator» και «Container Trade  Principals and Practise» και ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα υπό  την αιγίδα της ΠΕΠΕΝ, το Sail head (www.sailahead.eu), το Stress prevention activities (www.spa.com) και σε εξέλιξη βρίσκονται τα ακόλουθα υπό την αιγίδα της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων: E.U. project «Promitheas» – Related on Seafarers Mental Health, EU project «Blue Schools» Environmental Sustainability in Elementary and High Schools.

Ευάριθμα άρθρα του δημοσιεύτηκαν στον έντυπο τύπο και σε περιοδικά ναυτιλιακού περιεχομένου (Ναυτικά Χρονικά- Ναυτεμπορική, Ναυς).

Έλαβε Επίτιμη Πλακέτα Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. (ΠΕΠΕΝ) καθώς και Επίτιμη Πλακέτα στα «VAPORIA  AWARDS» (2020). Διατελεί Μέλος Δ.Σ. της ΠΕΠΕΝ, Μέλος Πειθαρχικών Συμβουλίων Εμπορικού Ναυτικού, Μέλος Δ.Σ. Ναυτιλιακής Λέσχης ΧΙΩΝ και Μέλος του «Propeller Club».

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και τη κηπουρική. Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική γλώσσα.

Email: georgetsouris64@gmail.com & gtsouris@sqlearn.com  

Ιστοσελίδα: linkedin.com/in/capt-george-tsouris-4354841a