Νικόλαος Χαλκιαδάκης

Διευθύνων Σύμβουλος της «Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε. – Cactus Hotels»

«Ο Έλληνας Ξενοδόχος που αναπτερώνει την Αυθεντική Κρητική Φιλοξενία διεθνώς!


Ο Νικόλαος Χαλκιαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 με γονείς τον Θεόφιλο Χαλκιαδάκη και την Χριστίνα Γενναράκη. Ο Θεόφιλος Χαλκιαδάκης ήταν οικονομολόγος και επιχειρηματίας ξενοδόχος. Παντρεύτηκε το 1958 την Χριστίνα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Νίκο. Ο αείμνηστος Θεόφιλος ήταν ιδρυτής των Cactus Hotels το 1980, ιδιαίτερα αγαπητός από όλη την τοπική κοινωνία για την πρόσφορά του. Ο βιογραφούμενος είναι νυμφευμένος με την Άννια Λίμπερ-Χαλκιαδάκη και έχουν μαζί ένα γιο τον Θεόφιλο-Φραγκίσκο Χαλκιαδάκη.

Το 1982 αποφοίτησε από το Λύκειο Κοραής και συνέχισε τις σπουδές του σε Τουριστική Σχολή στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο Νίκος Χαλκιαδάκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης «Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 1980. Οι επενδύσεις όλων αυτών των χρόνων σε ανέγερση νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων είναι πολλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τα τελευταία χρόνια, με το Cactus Bay να καλωσορίζει τους επισκέπτες του κατά τη θερινή περίοδο του 2018 και να συνεχίζει με το Cactus Mare κατά τη θερινή περίοδο του 2019, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ανακαινίσεις και η δημιουργία πρόσθετων υποδομών στα Cactus Royal 5* & Cactus Beach 4*.

Η ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης, καθώς υπολογίζεται ότι τα Cactus Hotels απασχολούν περίπου 400 εργαζόμενους. Επίσης, η επιλογή τοπικών προμηθευτών και παραγωγών είναι ένα γνωστό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, συμβάλλοντας έτσι περισσότερο στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινότητας. Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία τύπων καταλυμάτων, τα Cactus Hotels είναι κατάλληλα ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Τα ξενοδοχεία Cactus αποτελούν την ιδανική επιλογή για διακοπές. Αποστολή της επιχείρησης και κύρια φιλοσοφία της διοίκησης είναι να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, πάντα σύμφωνα με τις πολιτικές που αναφέρονται στο περιβάλλον, την τοπική κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική κληρονομιά. Η δέσμευση της εταιρείας για διασφάλιση και διατήρηση της βιωσιμότητας είναι απόλυτη και ενισχύεται κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 6 χρόνια, η επιχείρηση έχει αποσπάσει μια σειρά βραβείων τοπικού, εθνικού αλλά και παγκόσμιου χαρακτήρα, για την ιδιαίτερη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση των πελατών καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Travelife, Green Key, Ελληνικό πρωϊνό, We Do Local, TUI Umwelt Champion, TUI Top Quality Σήμα Κρήτη, Tripadvisor excellence, World Luxury Spa Award 2019, Bravo Sustainability Award, Greek Hospitality Awards, Bizz winner award, Treasures of Greek Tourism, Holidaycheck award κ.ά.

Η φιλοπεριβαλλοντική του συνείδηση και η ευαισθησία του σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, αρχές που έχει υιοθετήσει από τον πατέρα του, Θεόφιλο Χαλκιαδάκη, έχουν διαμορφώσει ένα πρότυπο διοίκησης το οποίο είναι πολύ κοντά στον εργαζόμενο ως άνθρωπο, στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσα από χορηγίες, δωρεές, στην στήριξη ευπαθών ομάδων και σε μια σειρά δράσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα

Δραστηριοποιείται έντονα και συχνά στα μέσα επικοινωνίας με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος ξενοδόχων για θέματα της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και θέματα ποικίλου περιεχομένου όπως βιωσιμότητα, επενδύσεις κλπ.

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση στην οποία είναι Διευθύνων Σύμβουλος έχει αποσπάσει μια μεγάλη σειρά βραβείων και διακρίσεων, ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όπου έχει διαμορφώσει η επιχείρηση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: www.cactushotels.gr Βράβευσή του από τον Ροταριανό Όμιλο «Νίκος Καζαντζάκης»  για την συνολική προσφορά του, στον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Από τον Μάρτιο του 2013 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου με στόχους την ένωση και εγγραφή περισσότερων μελών στην Ένωση, την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και την ένωση του Πρωτογενή τομέα (αγροτικά προϊόντα) με τον δευτερογενή (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις). Μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ στην 7η εκλογική ομάδα εκπροσωπώντας τα ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο ασχολείται με την ποδηλασία ποδηλασία και το κολύμπι. Ομιλεί πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά) και γνωρίζει άριστα τον τουριστικό τομέα.

Email: nicos.chalkiadakis@gmail.com

Ιστοσελίδα: https://www.cactushotels.gr/