Λυμούρης Νικόλαος

Διδάκτωρ, Ερευνητής στο London School of Economics (L.S.E), Διευθυντής Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (Κ.Ε.Δ.Ι.Α)

Το 1999 έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2001 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Πολιτική στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, το King’s College του Λονδίνου, στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Δουβλίνου καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Παράλληλα, το χρονικό διάστημα 2002-2007 εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή με τίτλο “Το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης” στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Παν/μιου Αθηνών.

Το χρονικό διάστημα 1999 έως το 2009 διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης Παντείου Παν/μιου. Από το 2007 έως το 2009 εργάστηκε ως Σύμβουλος Σπουδών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Παν/μιου. Από το 2007 έως το 2011 υπήρξε Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Παν/μιου, παράλληλα την περίοδο 2006-2011 διετέλεσε Επιμορφωτής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Από το 2009 διδάσκει στη βαθμίδα Λέκτορα  στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μιου Πελοποννήσου και διευθύνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (Κ.Ε.ΔΙΑ.) του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Παν/μιου. Απότο 2011 είναι Research Fellow Center of International Studies (CIS) πουυπάγεταιστο Department of International Relations London School of Economics (L.S.E.)

Υπήρξε υπότροφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια εκπόνησης του διδακτορικού διπλώματος. Επίσης, η διδακτορική του διατριβή βραβεύτηκε από την Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών και έλαβε το Βραβείο Καρατζά για την καλύτερη διδακτορική διατριβή που εκπονήθηκε σε ελληνικό Παν/μιο την περίοδο 2004-2007

Από το 2008 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών (Ε.Ν.Ε.Ε.Σ.) και Εκτελεστικός Γραμματέας του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (Ε.Κ.Ε.Μ.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα για τον κ. Λυμούρη εδώ