Dr. Δημήτριος Κίμογλου

«Ο Κλειδοκράτορας της Ολιστικής Αναγέννησης!»

Καθηγητής CH, Ψυχοθεραπευτής-Υπνοθεραπευτής

O Καθηγητής CH Dr. Δημήτριος Κίμογλου είναι Διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της κλινικής ύπνωσης. Με πορεία στον χώρο για περισσότερο από 18 χρόνια έχει βοηθήσει και εκπαιδεύσει με την χρήση της υπνοθεραπείας ανθρώπους από πολλές  χώρες με επιτυχία, και συγκαταλέγεται στους γνωστότερους Ψυχοθεραπευτές– Yπνοθεραπευτές σε διεθνές επίπεδο.

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, δημιουργός της μεθόδου 7, ιδρυτής της Genesis Brain Lab, Ερευνητής, δημιουργός και κατασκευαστής των LEONARDO PRO X1 κατευθυνόμενη ηχητική θεραπευτική δέσμη (Νευροακουστική), σύστηα βιροακουστικης θεραπείας, συσκευών ATLANTIS Genesis Ultra – pulsed electromagnetic field therapy &  Νηρηίδα σύστημα φωτοθεραπείας 400 / 800 nm.

Έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο σύστημα καταπολέμησης των κρίσεων πανικού άμεσα και  σε ποσοστό περισσότερο από 80%  μέσω τεχνητής μεταβολής των εγκεφαλικών κυμάτων καθώς και τεχνητής μεταβολής του τόνου  του συμπαθητικού συστήματος με τεχνολογία ήχου και εικόνας,  Βιροακουστική.  (Περισσότερο από το 80% των ατόμων που χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα μετά την πρώτη συνεδρία δεν μπόρεσαν ποτέ να ξανά πάθουν κρίση πανικού)

Τη βασική του εκπαίδευση ολοκλήρωσε το 1991 στη πόλη που μεγάλωσε, την Αριδαία του Νομού Πέλλας.

Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία (Counselling & Psychology) σε ένα από τα ιστορικά κολέγια της Ελλάδας που ιδρύθηκε το 1973  το North College τηςΘεσσαλονίκης,(https://en.wikipedia.org/wiki/North_College_Thessaloniki) λαμβάνοντας προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (HND & PDAD) Advanced Professional Diplomas (Level 7 Masters) από το BTEC Edexcel International (U.K.).  Είναι κάτοχος του HND in Counselling and Psychology Diplomas of Higher Education από το Mediterranean College Θεσσαλονίκης (https://www.medcollege.edu.gr/) (Όμιλος Pearson) και κάτοχος Neuropsychology Immunology and Advanced Psychotherapy Diploma N.P.I από το S.A.C College της Αγγλίας.

Το 2006 μετέβη στο Τορόντο του Καναδά και εκπαιδεύτηκε στην υπνοθεραπεία από το μεγαλύτερο οργανισμό ύπνωσης στον κόσμο, το National Guild of Hypnotist Λαμβάνοντας το δίπλωμα και τον τίτλο του υπνοθεραπευτή (https://new.ngh.net) 

Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Κλινικής Υπνοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο Breyer University USA. (distance education). Κατέχει Bachelor in Science στην επιστήμη της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Universal University of Florida, «τιμητική διάκριση Suma cum laude» (distance education) και είναι Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο NLP «Neuro-linguistic programming» από το NBPES. Ακόμα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών & Ηλεκτρακουστικών Διατάξεων των σχολών «Δέλτα» Βορείου Ελλάδος καθώς επίσης έχει εκπαιδευτεί από τη στρατιωτική σχολή «ΣΕΤΤΗΛ» σχολή εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών.

Έχοντας εντρυφήσει από πολύ μικρή ηλικία στην κλινική ύπνωση και την ψυχοθεραπεία, αντιλήφθηκε τη δύναμη αυτών των μεθόδων στην αντιμετώπιση με επιτυχία διάφορα προβλήματα της ψυχικής και σωματικής υγείας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα εγκεφαλικά κύματα και συσκευές που έχουν σχέση με τις εγκεφαλικές συχνότητες και το νευροπρογραμματισμό.

Είναι Καθηγητής στον τομέα  της κλινικής ύπνωσης στο Universal training του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών. Παρουσιάζει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή «ΜΠΟΡΕΙΣ», στους τοπικούς σταθμούς Βεργίνα Τηλεόραση, West Channel, Zeus Tv, Flash Channel, και πραγματεύεται θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, αυτοβελτίωσης και επικαιρότητας, ενώ μεταδίδεται και στο εξωτερικό. Έχει φιλοξενηθεί πολλάκις σε εκπομπές σχετικές με θέματα ψυχικής υγείας και ύπνωσης, σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, και δορυφορικά όπως ANTENNA- E Channel – ALTER, καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Το 1999 δημιούργησε την πρώτη του ιστοσελίδα με θέματα ψυχολογίας, η οποία εξελίχθηκε στο σημερινό δίκτυο www.hypnotherapy.gr & www.counseling.gr & www.kimoglou.com  

Πραγματοποιεί σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων, σχετικά κυρίως με θέματα ψυχικής υγείας, ενώ έχει διατελέσει συνδιοργανωτής και ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας . Έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη και εφαρμογή δική του μεθοδολογίας με την «7». Η μέθοδος στηρίζεται στη διόρθωση του προβλήματος στο υποσυνείδητο με ψυχική και σωματική αποτοξίνωση, καθώς εκείνος έχει περιέλθει σε ύπνωση μέσα από ειδικές τεχνικές χαλάρωσης, ενώ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ανάγκης τροποποίησης κάποιας συμπεριφοράς, συναισθηματικού περιεχομένου, στάσης ζωής, δυσλειτουργικών συνηθειών κ.ά.

Είναι συγγραφέας 3ων Βιβλίων: «Μέθοδος Κίμογλου 7», «Οι 7 δρόμοι της επιτυχίας» και «Ολιστική αναγέννηση». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα περιοδικά, όπως «ELLE», «ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» κ.ά. και σε εφημερίδες τοπικής και πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως «ΓΕΓΟΝΟΤΑ», «ΑΠΟΨΗ», «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», «ΠΕΛΛΑ NEWS» κ.ά. και σε δεκάδες διαδικτυακές ιστοσελίδες, όπως iatronet, iatop κ.ά. και έχουν μεταφραστεί και φιλοξενηθεί σε διεθνούς κύρους Μ.Μ.Ε.

Ερευνητής, δημιουργός και κατασκευαστής της συσκευής Genesis Ultra – pulsed electromagnetic field therapy «Kimoglou Genesis Ultra» παραγωγής μαγνητικών – ακουστικών κυμάτων και δέσμη φωτός (The frequency ranges specified for pulsed electromagnetic field therapy devices range between 1 Hz to more than 1000 Hz. – Delta waves 4 hz Theta 4-7 hz Alpha 8-13 hz occur when we are relaxed and calm). Η συσκευή Kimoglou Genesis Ultra δεν χρησιμοποιείτε για θεραπεία, ή  αγωγή ασθενών, αλλά κατασκευάστηκε από το Dr. Δ. Κίμογλου μόνο για εργαστηριακές μετρήσεις και έρευνα.

Αποτελεί μέλος των συλλόγων της κλινικής ύπνωσης των Η.Π.Α. 

Email: kimoglou@icloud.com      Ιστοσελίδα: www.kimoglou.com