Αναστασία Τσιακάλου – Τζιβίλογλου

Μια ζωή ταξίδι, στην αφοσίωση στον άνθρωπο, στη χαρά της προσφοράς και στην αγάπη του εθελοντισμού

Κοινωνική Λειτουργός – Πρόεδρος της ΜΚΟ Κοινωνική Στήριξη, Πρώην Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού.

GR0600783_TSIAKALOU-TSIVILOGLOU_ANASTASIA_TRUEΗ Αναστασία Τσιακάλου – Τζιβίλογλου, κόρη του διατελέσαντος Κοινοτάρχη Αναβύσσου Χαράλαμπου Τζιβίλογλου και της συζύγου του Καλλιόπης, γεννήθηκε, με Μικρασιατική καταγωγή, στην Ανάβυσσο το 1949 στις 30 Μαρτίου. Τελείωσε το σχολείο στη Κερατέα και ως υπότροφος πραγματοποίησε κύκλο σπουδών ώστε να προσφέρει ως Κοινωνική Λειτουργός. Δημιούργησε τη δική της οικογένεια με τον γιατρό Πέτρο Τσιάκαλο αποκτώντας δύο γιούς, τον Αριστοτέλη που ασκεί επίσης την ιατρική και τον Χαράλαμπο που είναι πολιτικός μηχανικός.

Η Αναστασία Τσιακάλου – Τζιβίλογλου, εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, στην Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και στο Κέντρο Συμπαράστασης Οικογενειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Διετέλεσε υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνικής Παιδιατρικής Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Έχει θητεύσει επί τέσσερα χρόνια ως αναπληρώτρια Δήμαρχος και υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού του Δήμου Αναβύσσου, υπήρξε πρόεδρος του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αναβύσσου αλλά και επιμορφωτικών προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο των συναφών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Επίσης,  υπηρέτησε τον Δήμο Σαρωνικού από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Εικόνα 024Υπήρξε έκδηλο το ενδιαφέρον της στα θέματα της προώθησης των γυναικείων ζητημάτων, της ανεργίας της εργασίας των ατόμων με αναπηρία, της ανάπτυξης του εθελοντικού κινήματος με συμμετοχή και εισηγήσεις σε πολυάριθμα συνέδρια ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος την ιδέα του εθελοντισμού σε θέματα πρόνοιας και πολιτισμού.

Παράλληλα διοργάνωσε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε μεγάλες αίθουσες των Αθηνών και της περιφέρειας. Στον τομέα της κοινωνικής στήριξης, συνεισέφερε στην εφαρμογή έξι προγραμμάτων «δικαίωμα στη ζωή», «διπλανή πόρτα», «κοινωνικά φροντιστήρια», «τράπεζα τροφίμων στην ακριτική Σαμοθράκη», «εκπαίδευση εθελοντών», «γεύματα αγάπης».

Το ενεργό ενδιαφέρον της συμπληρώνει αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα, καθώς δημοσίευσε ικανό αριθμό άρθρων επάνω σε κοινωνικά θέματα, ενώ πολλές αναφορές απαντώνται και σε πολυάριθμα έντυπα.

Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της ΜΚΟ “Κοινωνική Στήριξη”, έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου , της οποίας εξακολουθεί να είναι μέλος ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΜΚΟ Ελλάδος.

Εικόνα 023Η αντικειμενικά σημαντική προσφορά της, έτυχε αναγνώρισης. Έχει βραβευτεί και τιμηθεί από την Ελληνική Πολιτεία, καθώς και από εγχώριες και αλλοδαπές οργανώσεις για το τριακονταετές εθελοντικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό έργο της από τους Προέδρους της Δημοκρατίας κ.κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και Κάρολο Παπούλια, την Ακαδημία Αθηνών για την τριακονταετή ανθρωπιστική της δράση με το «Βραβείο Ηθικών Αξιών». Έλαβε τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εθελοντική δράση της κατόπιν διαγωνισμού, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από το ίδρυμα “Έλλη Λαμπέτη”, από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, από το Πανελλήνιο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, από την Ομοσπονδία Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.ά. Έχει επίσης αναγνωριστεί ως ευεργέτιδα από πολλά ιδρύματα. Προτάθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα για το βραβείο “Γυναίκα της Ευρώπης” 2004. Έχει τιμηθεί επίσης ως Ελληνίδα εθελόντρια από τον ευρωπαϊκό φορέα Volund Europe. Ήταν υποψήφια Γυναίκα της Χρονιάς 2011 στην κατηγορία “Ανώνυμη Ηρωίδα”.

Η Αναστασία Τσιακάλου-Τζιβίλογλου εξακολουθεί ν΄αφήνει το δικό της αποτύπωμα στο χώρο του εθελοντισμού. Έχουν γράψει για εκείνη “… μερικοί άνθρωποι δεν λάμπουν στα φώτα της δημοσιότητας αλλά λάμπουν γιατί δίνουν φώτα στη ζωή των άλλων ανθρώπων …”. –

Γνωρίζει Αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την τέχνη και το θέατρο

E-Mail: atsiakalou@hotmail.gr

www.koinonikistirixi.gr