Καλλιμάνη Κλειώ

Φυσικός, Δρ. Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών

Είναι απόφοιτη της Προτύπου Σχολής Αναβρύτων και Αριστούχος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε το MSc σε Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Εssex στην Αγγλία το 1992. Ανακηρύχθηκε στη συνέχεια διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου το 1996, με θέμα διατριβής σχετικά με την ανάπτυξη φωτεινών πηγών Laser υψηλής ευκρίνειας και χαμηλού κόστους, ώστε να χρησιμοποιούνται σε οπτικά δίκτυα επικοινωνιών.

Εργάστηκε στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών Hewlett – Packard Laboratories, Bristol και British Telecom & Du Pont στην Αγγλία, με αντικείμενο την ανάπτυξη Τηλεπικοινωνιακών Προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας και καινοτόμων μεθόδων μέτρησης χαρακτηριστικών για δίκτυα οπτικών ινών. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συνεχίστηκε στο Τμήμα Μηχανικής Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Essex ως επιστημονικός συνεργάτης και ως ακαδημαϊκό προσωπικό στο Τμήμα Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Bath της Αγγλίας. Το 1997 προσελήφθη στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΟΤΕ, πρώτη στον τομέα εξειδίκευσης Δίκτυα Ευρείας Ζώνης και Καλωδιακά Δίκτυα, όπου ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με το σχεδιασμό δικτύων πρόσβασης ευρείας ζώνης νέας γενιάς. Αναλαμβάνει τη θέση Προϊσταμένης Τμήματος στη Διεύθυνση Στρατηγικής και Αρχιτεκτονικής Δικτύου το 2005 και παραμένει έως το 2011. Την ίδια χρονιά εντάσσεται στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή έγκριτα ειστημονικά περιοδικά, επίσης έχει συμμετάσχει και σε συνέδρια με θέματα σχετικά με τεχνολογίες οπτικών επικοινωνιών, όπως στο IEEE Journal of Quantum Electronics, Optics Letters, Conference on Lasers and Electro-Optics (CLEO), ΙΕΕ Proceedings Optoelectronics. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων για νέες τεχνολογίες καθώς και σε σεμινάρια ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων.

Έχει λάβει βραβείο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υποτροφίες από το Science and Engineering Research Council of UK, την εταιρεία Hewlett-Pachard Laboratories, Bristol στην Αγγλία, καθώς και από το ΝΑΤΟ. Έλαβε εύφημο μνεία ως μέλος της ελληνικής αποστολής στη διεθνή έκθεση τηλεπικοινωνιών “Telecom 1999” στη Γενεύη Ελβετίας. Την περίοδο 2003-2004 διετέλεσε προϊσταμένη τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ στα κεντρικά γραφεία της Ο.Ε.Ο.Α. “ΑΘΗΝΑ 2004”. Το 2005 ορίστηκε υπεύθυνη του έργου ανάπτυξης του δικτύου ADSL στην ελληνική περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα για τη κ.Καλλιμάνη εδώ