Τάσιος Θεοδόσης

Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., Επίτιμος Καθηγητής S.E. University, Nanjing, China, Eπίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Liège, Βέλγιο, Επίτιμος Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ΔιδάκτωρΕ.Μ.Π.

Είναι διπλωματούχος πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και ακολούθως αποφοίτησε από το Centre Etudes Superieures. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στο Ε.Μ.Π. Από νωρίς συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Σε ηλικία 13 ετών αποχωρεί από την ΕΠΟΝ. Στα 32 του υπηρέτησε την σκιώδη κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου μέχρι τις εκλογές του 1963, για να αποχωρήσει αμέσως μετά. Στα 43 του, τον καιρό της δικτατορίας, διάβαζε ενώπιον της παράνομης συνέλευσης των Καθηγητών ΕΜΠ (18.11.1973) το γνωστό σχέδιό του για ένα ψήφισμα “Υπέρ της Δημοκρατίας” και αργότερα δημοσίευσε το βιβλίο με όλες τις διαλέξεις του “Οι Συνιστώσες της Ελευθερίας” (εκδ. Αλκαίος 1974). Αμέσως μετά περιορίζεται σε αγώνες οπισθοφυλακής ενάντια στις κυρίαρχες μειονότητες που αλωνίζουν το ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Εχει εργαστεί ως διευθυντής γραφείου μελετών Γεφυροποιίας και ως τεχνικός διευθυντής “Γεωέρευνα”, στην Ελληνική Εταιρεία Θεμελιώσεων. Διετέλεσε πραγματογνώμων στην Unesco, στην Unido, καθώς και στην European Union. Επίσης ως Eμπειρογνώμων φραγμάτων και σηράγγων εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1995 έως το 2004.

Έχει δημοσιεύσει άνω των 370 επιστημονικών εργασιών και έχει εκδώσει 40 βιβλία. Έχει δώσει περίπου 500 διαλέξεις σε επιστημονικά θέματα και σε ζητήματα σχετικά με την Αισθητική – Ηθική Φιλοσοφία και την Ιστορία

Είναι Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο Ιταλίας και έχει τιμηθεί με το  Αργυρό Μετάλλιο της πόλεως των Παρισίων. Έχειανακηρυχθεί Felllow American Concrete Institut, Honorary President Euro-Int. Concrete Association (CEB) ενώ είναι Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, της RILEM και της ICAP.

ΔιετέλεσεΑντιπρόεδροςτηςΕλληνικήςΑνθρωπιστικήςΕταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνών Σκυροδέρματος, President of  Euro – international Concrete Association, President of Reunion Intern. des Laboratoires et des Materiaux και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα για τον κ. Τάσσιο εδώ