Στάη-Φαϊλάδη Κατερίνα

Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας – Γευσιγνώστρια

stai1Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αθήνα. Ακολούθησαν σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε
φροντιστήρια και άλλα ιδρύματα του ιδιωτικού τομέα. Δίδαξε το Int’l Baccalaureate στο International School στη Χάγη – Ολλανδία, και σειρά ελληνικών μαθημάτων στο εκεί Αμερικανικό Κολλέγιο.

Παραδίδει μαθήματα ελληνικής κουζίνας και υγιεινής διατροφής προσπαθώντας να μεταδώσει την αγάπη της για το σπιτικό φαγητό με βάση πάντα το ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό όπου διαμένει. Ξεκίνησε δημιουργώντας μια ιστοσελίδα, www.oliveoil-culture.com με σκοπό να προβάλλει το ελληνικό ελαιόλαδο ώστε να παγιωθεί στην κινεζική συνείδηση ως “όπλο” που χαρίζει μακροζωία.

Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο κουζίνες, την ελληνική με την κινεζική, φτιάχνοντας για παράδειγμα διάσημες κινεζικές συνταγές όπως τα dumplings και τα mooncakes με ελαιόλαδο.

Συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Υποστήριξης Υγείας στο Χαντζόου της Κίνας ενημερώνοντας για την αξία του ελαιολάδου στην κοσμετολογία.

Η προώθηση του ελαιολάδου εκ μέρους της στην Κίνα ευνόησε γενικότερα τα ελληνικά διατροφικά προϊόντα στην κινεζική αγορά. Στην Ουάσιγκτον ετοιμάζει, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία, μία ημερίδα ελληνικής γευσιγνωσίας στο “WASHINGTON UNIVERSITY CLUB” , καθώς και ειδική εκδήλωση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αρχές Δεκεμβρίου, για τις ελληνικές διατροφικές συνήθειες και την “κρητική δίαιτα”.