Δανέλλη-Μυλωνά Βασιλική

Διευθύντρια Έργων Τηλεματικής ΟΤΕ

Δανέλλη - ΜυλωνάΠραγματοποίησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή της στην Καστέλλα, ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια στα Ψαχνά Χαλκίδας και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων & Marketing Management Υπηρεσιών Δικτύων Νέας Τεχνολογίας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. 1978), αποκτώντας επιπλέον και Master in Business Administration από το Πανεπιστήμιο Illinois των Η.Π.Α.(2008)

Εργάζεται στον ΟΤΕ από το 1979, ενώ το 1996, ως διευθύντρια του έργου Ανάπτυξης – Αξιοποίησης ISDN, ανέλαβε το συντονισμό των Yπηρεσιών του Οργανισμού για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επέκτασης του ISDN πανελλαδικά, καθώς και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την οργάνωση της υπηρεσίας σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο, θεμάτων εκπαίδευσης εκπαιδευτών και υποστήριξης των πελατών. Διετέλεσε Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Υπηρεσιών & Προϊόντων Προστιθέμενης Αξίας και Διευθύντρια του Έργου Εφαρμογών Τηλεματικής και Νέων Υπηρεσιών του ΟΤΕ, ενώ υπήρξε Project Manager και Συντονίστρια σε Προγράμματα που υλοποιήθηκαν από διεθνή consortia στα πλαίσια των Διευρωπαϊκών Δικτύων για Τηλεπικοινωνίες (TEN -TELECOM/e-TEN) και στα πλαίσια της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST) και διακρίθηκαν από την Ε.Ε. Ως Διευθύντρια του Έργου “Ανάπτυξης-Αξιοποίησης Εφαρμογών & Νέων Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας” εργάστηκε για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πιλοτικών δικτύων τηλεδιάσκεψης, τηλεϊατρικής, τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας στην Κεντρική Ελλάδα και σε ακριτικές περιοχές, ενώ συνέβαλε επιπλέον στην εμπορική αξιοποίηση υπηρεσιών και την αύξηση της αποδοτικότητας του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, στο έργο της μετοχοποίησης του ΟΤΕ καθώς και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, εφαρμογών και πακέτων τηλεπικοινωνιακών λύσεων, ενέργειες για τις οποίες επιβραβεύτηκε πολλές φορές από τη Διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας.

Το 1995, ως πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού IMIMG για την υλοποίηση και προώθηση του MOU του ISDN, ηγήθηκε των ομολόγων της από 32 Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς σε 28 χώρες και είχε ουσιαστική συμβολή στην προώθηση του Ευρωπαϊκού Προτύπου Euro-ISDN OLYMPUS DIGITAL CAMERAδιεθνώς με υλοποίηση εφαρμογών σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική και παρουσιάσεις σε ΗΠΑ και Ιαπωνία. Διαδραμάτισε επίσης πρωτοποριακό ρόλο στην υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων που είχαν σχέση με τις τηλεπικοινωνίες, το περιβάλλον και την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σχετικά με τα ψηφιακά κέντρα, τις εφαρμογές τηλεματικής, τηλεϊατρικής, τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας και άρθρα στον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Έχει εκπροσωπήσει τον ΟΤΕ σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις, σεμινάρια και δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετοχή σε διοργανώσεις Οργανισμών. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το έργο και τις δράσεις του Ινστιτούτου. Έχει βραβευτεί επίσης με το “Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου” για την ανιδιοτελή κοινωνική δράση της και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο ως ισχυρό παράδειγμα για τις γυναίκες. Επίσης έχει τιμηθεί από σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Σουηδική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, Ε.Α.Ε.Ε. στο Μέγαρο Μουσικής, κ.α.)

Από το 2005 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων (Ι.Ο.ΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς”, Ινστιτούτο που ιδρύθηκε μετά την τραγική και άδικη απώλεια του γιού της Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου – Μηχανικού του Πανεπιστημίου Πατρών και δημοσιογράφου του ειδικού τύπου, σε τροχαίο δυστύχημα. Επιπλέον, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ε.Α.Τ.Α. (European Association of Telematics Applications), του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Ψυχικού και επίτιμο μέλος του ΕΕΣΥΜ. Το Ινστιτούτο είναι ενεργό μέλος του European Transport Safety Council εκπροσωπούμενο από την πρόεδρό του ενώ αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά από απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Οικονομικών και Κοινωνικών θεμάτων του ΟΗΕ

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη κ. Δανέλλη- Μυλωνά εδώ