Τρέμη Όλγα

Δημοσιογράφος

tremi_enΓεννήθηκε στην Αθήνα με απώτερη καταγωγή τη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής (συμμετείχε στην κατάληψη της Νομικής την εποχή της δικτατορίας). Το 1975 παράλληλα με τις σπουδές, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Το 1989 παρουσίασε τις πρώτες πολιτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση μαζί με την Έλλη Στάη.

Έχει, επίσης, παρουσιάσει ενημερωτικές εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Star Channel και Mega, όπως την εκπομπή “Βέτο” στο Mega. Από τον Ιούνιο του 2005, μετά την αποχώρηση της Μάρας Ζαχαρέα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega Channel. Έχει επίσης συμμετάσχει σε debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές, μεταξύ αυτών το 2007 και στις ευρωεκλογές του 2009, εκπροσωπώντας το Mega, ενώ ήταν και η συντονίστρια των εκλογικών βραδιών του καναλιού.

Μεγάλη στιγμή της καριέρας της θεωρείται η αποκλειστική συνέντευξη που της παραχώρησε τον Ιούνιο του 2012, πριν τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολλάντ, την πρώτη του σε ξένο δίκτυο μετά την εκλογή του.