Αντώνης Κουσούλης

Ιατρός ερευνητής Ιστορίας, Επιδημιολογίας & Κοινωνιολογίας της Ιατρικής Κατάγεται από τη Μονεμβασιά και την Κρήτη.
Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 2004 στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 2012 πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας της Επιστήμης, Ιατρικής και Τεχνολογίας στο London Centre for the History of Science, Medicine and Technology του Imperial College στο Λονδίνο. Tο 2011 παρακολούθησε το Reading Artifacts Summer Institute του Canada Science and Technology Museum στην Οττάβα του ΚαναδάΑπό το 2007 είναι αρχισυντάκτης του ιατρικού τμήματος της ιστοσελίδας www.ageofbasketball.net. Από το 2011 είναι συντονιστής της ομάδας εργασίας Κοινωνικού και Ανθρωπιστικο Τομέα του Συλλόγου Νέων Ιατρών. Το 2011 διετέλεσε εθελοντής ιατρός στους Special Olympica. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και παρουσιάσεις και ήταν μέλος της επιστημονικής ή/και οργανωτικής επιτροπής σειράς εθνικών σεμιναρίων και συνεδρίων .Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες. Εκπροσωπεί έναν πρωτόγνωρο πεδίο της Ιατρικής που αφορά την κοινωνική Ιατρική.Έχει δημοσιεύσει αυτοδύναμα ή με άλλους βιβλίο για τη Σύφιλη στις Τέχνες (2008) και τη Σημασία Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Ιατρική Εκπαίδευση (2012). Επίσης έχει δημοσιεύσει αυτοδύναμα δεκάδες επιστημονικά άρθρα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Διατελεί μέλος συντακτικής ομάδας των Archives of Health Science History και του Perceptum Magazine.

Επίσης ήταν ή παραμένει κριτής άρθρων σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Έχει παρουσιάσει εργασίες αυτοδύναμα ή με άλλους σε σειρά διεθνών και εθνικών συνεδρίων, συμποσίων και ημερίδων. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων, συμποσίων και ημερίδων.
Τιμητικές διακρίσεις για εργασίες του στην 3η, 4η, 5η, 6η και 8η Πανελλήνια Ημερίδα για την Ιστορία της Ιατρικής στην Αθήνα το 2010, το 2011 και το 2012.

 

Βεβαίως αξίζει να αναφερθεί η πρόσφατη μελέτη του σχετικά με τον θάνατο του Κ.Καρυωτάκη η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα.. https://bit.ly/1aorc2S