Μανθόπουλος Αίας

Ηθοποιός

Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Οικονομικών) και της Σχολής Θεάτρου Τέχνης, Κάρολου Κουν

Όσον αφορά στο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, έπαιξε και πρωταγωνίστησε σε έργα “Κύκλος με τη κιμωλία” (Θίασος Βασίλη Διαμαντόπουλου – Νίκης Τριανταφυλλίδη), “Μήδεια” (Αγγελιοφόρος) στα Αγγλικά με τον Greg Floy, “Κάιν” (Άβελ) στο ΚΘΒΕ, “Και ο Ρόζενκραντς και ο Γκύλντενστερν νεκροί άρχοντά μου” (ΚΘΒΕ), “Βολπόνε” (Θίασος Βασίλη Διαμαντόπουλου – Γκιωνάκη) στο ΘέατροΛουζιτάνια και “Λόφος με το σιντριβάνι” (Παιδί του Λόφου) του Γ. Ρίτσου (ΚΒΘΕ) σε σκηνοθεσία Π. Οικονομόπουλου. Με το Θίασο Καρέζη – Καζάκου σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου “Διαμάντια και Μπλουζ” της Λούλας Αναγνωστάκη στο Θέατρο Αθήναιον (Τζένη Καρέζη), πρωταγωνίστησε επίσης στα “Δε θα τα πάρεις μαζί σου”, Θέατρο Ιλίσια των Moss and Hart, σκηνοθεσία Π. Μιχαηλίδη, Θίασος Βάσιας Παναγοπούλου – Ντίνου Ηλιόπουλου, (Εθνικό) “Βολπόνε” (Μπονάριο) σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη με το Σταύρο Παράβα και το Σπύρο Παπαδόπουλο, “Τερέζα” του Φρέντυ Γερμανού (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής), σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μάριος, “Περιμένοντας το Σκοτάδι”, Θέατρο Ιλίσια του Φρέντερικ Νοτ με την Εβελίνα Παπούλια σε σκηνοθεσία Π. Μιχαηλίδη, “Μάλα, η μουσικήτου ανέμου” του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, “Ερωφίλη” καλοκαίρι του 2007 και 2008 με Χρήστο Πάρλα, Φωτεινή Φιλοσόφου, σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στη ταινία “Κλοιός” του Κώστα Κουτσομύτη και σαν γκεστ σταρ στην ταινία του Χ. Ρώμα “Ροζ Ολοταχώς”. Έχει ντουμπλάρει στα Αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου “Βύρων. Η μπαλάντα ενός δαίμονα” και “Αντιγόνη του Καμπράλ”. Στην μικρή οθόνη πρωταγωνίστησε στη σειρά της κρατικής Σουηδικής τηλεόρασης “The Amphora” (Το κυνήγι του Αμφορέα) στα Αγγλικά και στη Αυστριακή τηλεταινία “Η αυτοκράτειρα Σίσσυ” στα Γερμανικά. Έπαιξε επίσης και στο ντοκιμαντέρ “Love in the ancient world” με την Κάθλυν Τέρνερ σκηνές από τη Λυσιστράτη στα Αγγλικά.

H βιογραφία του κ. Μανθόπουλου φιλοξενείται στις σελίδες της 4ης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2009 μέχρι και σήμερα.