Φράγκος Φραγκούλης

Στρατηγός – Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)

FragoulisΓεννήθηκε στην Κομοτηνή. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές
του το 1969 στο 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν σπουδές στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτος με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL). Έχει
πραγματοποιήσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής μέχρι και την αποστρατεία του. Επί έξι χρόνια ήταν στρατιωτικός
ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 ήταν διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς καθώς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΣ. Το 2012 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας Π. Πικραμένου (υπηρεσιακή Κυβέρνηση).

Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλο “Χωρίς Ιππείς. Η Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) 2.500 χρόνια” , και το “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;”.