Ειρήνη Πασχαλέρη

Βιολόγος – Διατροφολόγος.

Απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής “Καλαμαρί”. Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στη βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε τις σπουδές της στο King’s college of London όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής αποκτώντας Master of science στο αντικείμενό της.
To 2000 ίδρυσε το πρότυπο κέντρο διατροφής και αντιγήρανσης Natural Health Clinic, μαζί με αξιόλογους συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα συνεργάζεται με το Ιατρικό κέντρο Ορθοβιοτική. Επιμελείται τα μενού σε διάφορα εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με εταιρείες κύρους.
Επίσης μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της έχει σχεδιάσει μακροβιοτική διατροφή στη μονάδα διαβίωσης για την τρίτη ηλικία “Φροντίζω”.

Έχει συνεργαστεί με εκπομπές στο MEGA, ANT1, TV Μακεδονία και είναι συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είναι συγγραφέας του πετυχημένου βιβλίου υγιεινής διατροφής “Οι συνταγές που άλλαξα…ν” που εκδόθηκε το 2003 από τις εκδόσεις Φερενίκη.

Αρθρογραφεί συστηματικά στον τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) παρουσιάζοντας τις καινοτομίες στο χώρο της πρόληψης και της διατροφής.
Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της International Society on Nutrigenetics – Nutrigenomics, της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος και της εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Aντιγήρανσης.

Η βιογραφία του Ειρήνης Πασχαλέρη φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από την 6η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2011.