Χελιώτη Χριστίνα

Ψυχολόγος .

bigstock_Education_Books_-_Psychology_4796851-670x682Αντλεί την καταγωγή της από την Αρκαδία. Οι πρόγονοί της ασχολήθηκαν με γεωργικές δραστηριότητες. Ο πατέρας της μετανάστευσε στην Ν. Υόρκη 1965 – 88, στην συνέχεια ασχολείται επίσης με την γεωργία. Πρόγονός της ο Γιώργος Χ. υπήρξε, αγωνιστής στην ελληνική επανάσταση του ’21, το ηρωικό του έργο είναι καταγεγραμμένο σε ιστορικά αρχεία. Αδελφός της ο Κωνσταντίνος.
Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Ν. Υόρκη και την Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο της Ψυχολογιας στο University of Surrey Guildford Surrey UK το 2001. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχολογία των Επιχειρήσεων στο Liverpool το 2003, στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία 2005.
Εργάστηκε ως ασκούμενη ψυχολόγος στον Ερυθρό Σταυρό 2004-07, στην Εταιρεία Τροχαίων Θυμάτων ‘Μέριμνα’, σε κέντρα θεραπείας για παιδιά και οικογένειες, καθώς και στην εταιρεία εκπαίδευσης προσωπικοτήτων PSYCOM, σε θέματα διαχείρισης άγχους και συναισθηματικής νοημοσύνης. Από το 2010 – σήμερα, εργάζεται ως ψυχολόγος στην Κλινική Λυράκου και παράλληλα εργάζεται με ατομικές συνεδρίες και ομαδικές ψυχοθεραπείες.
Δημιουργός πρωτότυπου επιτραπέζιου παιχνιδιού, ψυχολογικού περιεχομένου και γνώσεων, το οποίο κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία από το 2010, και με τον τίτλο ‘Εξερεύνησις Συστημάτων.
Αρθρογραφεί σε σχετικά θέματα.Mέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Ελληνικού Ψυχολογικού Συνδέσμου.