Άρτεμις Τσίτσικα

Λέκτορας Εφηβικής Ιατρικής, Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Π.&Α. Κυριακού”.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Εφηβική Γυναικολογία στη Β’ Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε θέματα Ψυχικής Υγείας των εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκπαιδεύτηκε στα πρωτόκολλα παρακολούθησης των εφήβων στη Λωζάνη της Ελβετίας. Είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Michigan State University και στο Κentucky University των Η.Π.Α. σε θέματα Εφηβικής Ιατρικής. Εξελέγη Λέκτορας Εφηβικής Iατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ερευνητικό της έργο εστιάζει σε θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των εφήβων στη χώρα μας. Είναι επικεφαλής Ερευνητικών Προγραμμάτων σχετικά με την ασφάλεια του διαδικτύου σε εφήβους, καθώς επίσης και προγραμμάτων που αφορούν τη σεξουαλική αγωγή, τις διατροφικές διαταραχές, τους εμβολιασμούς και την ψυχική υγεία των εφήβων. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” από την έναρξη της λειτουργίας της (Οκτώβριος 2006) έως και σήμερα.

Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε επιστημονικά συγγράμματα και προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει τιμηθεί με δέκα επιστημονικά βραβεία και διακρίσεις.

Η βιογραφία της φιλοξενείται στις σελίδες της 7ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2011.