Βασίλης Θεοχαράκης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Θεοχαράκη.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από 15 ετών εισέρχεται στην οικογενειακή επιχείρηση.
Παράλληλα ασκήθηκε στη ζωγραφική για πέντε χρόνια πλάι στον Σπύρο Παπαλουκά, καθηγητή της ΑΣΚΤ.
Παρουσίασε για πρώτη φορά τη ζωγραφική του το 1957 στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας Μόσχας, καθώς και στην 5η Πανελλήνια Έκθεση του Ζαππείου.
Από το 1980 αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Εταιρειών Θεοχαράκη. Κάτω από την διοίκηση και την ηγεσία του, ο Όμιλος αναπτύσσεται και επεκτείνεται με την ίδρυση σειράς Ανωνύμων Εταιρειών.

Έχει περισσότερα από 45 χρόνια συνεχούς και συνεπούς επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα και έχει τύχει επανειλημμένων διακρίσεων. Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι συγχρόνως και γνωστός ζωγράφος και έχει εκθέσει πολλές φορές τα έργα του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε διάφορους δημόσιους χώρους και Μουσεία, όπως η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Σημαντικά λευκώματα έχουν εκδοθεί σχετικά με τα έργα του. Επίσης δημοσιεύονται κατά καιρούς ενθουσιώδης κριτικές για την δουλειά του.

Σήμερα ο Όμιλος Επιχειρήσεων Θεοχαράκη είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.
Για την συνολική καλλιτεχνική και επιχειρηματική του προσφορά έχει τιμηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο του “Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής”.
Από το 2007, είναι συνιδρυτής με την σύζυγό του στο Ίδρυμα “Μαρίνα και Βασίλης Θεοχαράκης”, ένα αναπαλαιωμένο κτίριο επί της οδού Μέρλιν και Β. Σοφίας,
που κοσμεί το κέντρο της Αθήνας και άλλαξε την πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Στα ενδιαφέροντά του εκτός από τη ζωγραφική συγκαταλέγονται η ποίηση και η μουσική αφού είναι τενόρος και ψέλνει στον Άγιο Δημήτριο στο Ψυρρή.