Αλέξανδρος Μπάντερ

Ιατρός-Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ιδρυτής Μαιευτικού-Γυναικολογικού Κέντρου & Κέντρου Αισθητικής Χειρουργικής Γυναικολογίας “Keep Femina”.

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρεσία Υπαίθρου στη Λευκάδα. Ειδικότητα 1 έτους στη Γενική Χειρουργική στο “Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής”. Στρατιωτική θητεία στη Ρόδο.
Ειδικότητα 4 ετών στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Μαιευτήριο “Έλενα”. Μετεκπαίδευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Kiel της Γερμανίας και Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής Γυναικολογίας στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α. Διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στη Γλυφάδα και συνεργάζεται με την επίσης Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Μαρία Παπαδοπούλου.

Είναι περήφανος για το ότι, παρόλο που κατάγεται από μία ξένη χώρα, με διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα, κατόρθωσε μέσα σε ένα διάστημα 20 ετών να σπουδάσει, να αφομοιώσει την ελληνική κουλτούρα και να ζήσει και να εργαστεί στην Ελλάδα. Η σπουδή της Ιατρικής Επιστήμης υπήρξε για εκείνον ένα παιδικό όνειρο.
Η χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο, μεγενθύνεται στο διάστημα των 9 μηνών που διαρκεί η συνεργασία με τους μελλοντικούς γονείς. Είναι ακόμη περήφανος για την άσκηση της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής στον τομέα της γυναικολογίας, γιατί παρέχει ακόμα πιο ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες στη γυναίκα.
Η Επανόρθωση και η Ανάπλαση του Γυναικείου Κόλπου είναι νέες τεχνικές που πρωτοεφάρμοσε ο ίδιος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές άλλες χώρες.

Χρησιμοποιεί δικές του τεχνικές τις οποίες της εφαρμόζει αποκλειστικά ο ίδιος με μεγάλη επιτυχία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και επισκέπτης χειρουργός στο Λονδίνο και το Ντουμπάι σε διεθνής κύρος νοσοκομεία.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και σε ξενόγλωσσα.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος και διπλωματούχος της American Academy of Cosmetic Gynaecology (AAOCG). Μέλος της American Academy of Cosmetic Surgery (AACS), Μέλος και Fellow της International Society of Cosmetogynecologists (ISCG), καθώς και του World Association of Laparoscopy Surgeons (WALS) αλλά και της Ελληνικής Εταιρίας Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος.