Έλενα Αλεβιζοπούλου

«Φύλακας της ευτυχίας. Η Ελληνίδα Coach με πολυετή εμπειρία!»

Σύμβουλος Life Coach & Ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εταιρείας

 

Η Έλενα Αλεβιζοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Οι γονείς της είναι ο Βασίλειος Αλεβιζόπουλος και η Αγγελική Κοσκορέλλου και έχει νυμφευτεί τον Michel Czimbalmos.

Έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και courses σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Αμερική, Δανία, Γαλλία καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο) σε θέματα αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης και mentoring.

Εργάζεται με μεγάλη επιτυχία και αφοσίωση τα τελευταία 28 χρόνια ως ειδικός σύμβουλος και life coach με δικό της γραφείο στο Κολωνάκι.

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά με σειρά διαλέξεων στις δράσεις του συλλόγου της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ» στο δήμο Γλυφάδας στο πλευρό της Βάνας Μπάρμπα – διοργανώτριας. Έχει βοηθήσει επί σειρά ετών σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων (ΜΜ) επιχειρήσεων να ορθοποδήσουν και να ευημερήσουν. Έχει καθοδηγήσει αξιόλογο αριθμό ατόμων (πάνω από 5000) να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την εργασία τους, την καριέρα τους, τη σχέση τους, την οικογένειά τους και τη ζωή τους ολόκληρη. Έχει διοργανώσει σειρές σεμιναρίων με μεγάλη συμμετοχή και απήχηση. Τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω από 1000 άτομα έχουν εκπαιδευτεί μέσω των σεμιναρίων της στις βασικές αρχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στους βασικούς κανόνες της επιτυχίας.

Έχει διακριθεί για την στήριξη και εποικοδομητική συμβούλευση της σε σημαντικά άτομα των γραμμάτων και των τεχνών. Πιο συγκεκριμένα ειδική μνεία ευχαριστιών κάνουν στο πρόσωπο της Έλενας Αλεβιζοπούλου οι εξής καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και επιστήμονες: o Αναστάσης Μαρασλής στο βιβλίο του «Η σιωπή των ανδρών» εκδόσεις «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ», ο Νίκος Σταματιάδης στο βιβλίο του «Το ημερολόγιο ενός αχινού» από τις εκδόσεις «ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ»,  η Μαριάννα Κουμαριανού στην ποιητική συλλογή «ΤΟΠΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ» από τις εκδόσεις «ΘΡΑΚΑ» καθώς και ο Ιατρός Δημήτρης Τσουκαλάς στο βιβλίο του «ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ» από τις εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ».

Και η ίδια έχει να επιδείξει ένα πλούσιο αρθογραφικό έργο και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στον ακόλουθο ιστότοπο https://elenaalevizopoulou.blogspot.gr/

Πιστεύει ακράδαντα, ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και άρα προσλαμβάνουμε τις εξωτερικές καταστάσεις – αυτά που μας συμβαίνουν ή παρατηρούμε στο περιβάλλον μας – εξαρτάται άμεσα και κυρίως από τον τρόπο που σκεφτόμαστε για αυτές.  Τα γεγονότα και οι καταστάσεις της εξωτερικής πραγματικότητας είναι βασικά άχρωμα και ουδέτερα.

Αντιθέτως, οι σκέψεις μας και οι αντιλήψεις μας για αυτά τα κάνουν καλά η κακά, ευχάριστα ή δυσάρεστα. Το καλό/κακό, ευχάριστο/δυσάρεστο, οδυνηρό ή μη, είναι καταστάσεις του νου. Στην ουσία, είναι η ψυχική μας διάθεση που την προβάλουμε πάνω στα γεγονότα μετατρέποντας τα σε θετικά ή αρνητικά.

Είναι η ποιότητα των σκέψεων μας που καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας και όχι το αντίστροφο. Με τον ίδιο τρόπο, τα όσα μας συμβαίνουν στη ζωή είναι αποτέλεσμα της ψυχικής μας κατάστασης και δεν είναι η ψυχική μας κατάσταση αποτέλεσμα των γεγονότων. Με άλλα λόγια, «είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε». Οι αισιόδοξες και αυτό-ενισχυτικές σκέψεις και η αυτοεκτίμηση έχουν ως αποτέλεσμα μια αποδοτική και γεμάτη ζωή. Οι υποτιμητικές και αρνητικές σκέψεις βυθίζουν το άτομο στη μιζέρια και τη δυστυχία. Εμείς καθορίζουμε τις εμπειρίες της ζωής μας μέσω του τρόπου που σκεφτόμαστε για αυτές και κυρίως του τρόπου μέσω του οποίου ερμηνεύουμε και αντιμετωπίζουμε ότι μας συμβαίνει.

Το motto της Έλενας είναι η φράση: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην έχει λύση» και μ’ αυτό πορεύεται και κάνει όλους τους ανθρώπους που την επισκέπτονται να βρίσκουν τις λύσεις και τις πορείες που θα τους οδηγήσουν στον στόχο παρακάμπτοντας τα όποια εμπόδια!

Είναι Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Life Coach (International Association of Professional Life Coaches).

Στο χρόνο που διαθέτει η ίδια ασχολείται με το θέατρο και το διάβασμα. Ομιλεί την αγγλική  και τη γαλλική γλώσσα.

Email: elenalifecoaching@gmail.com arcelena@hotmail.com

Ιστοσελίδα:https://www.facebook.com/elena.alevizopoulou, https://www.facebook.com/Elena-Michel-Personal-Coaching-for-Wellness-and-Success-816049335132814/