Ζέφη Δημαδάμα

Γενική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΠΕΜ).
Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Απέκτησε το πτυχίο στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη του Παντείου Πανεπιστημίου το 1994, το MSc για την ΙΠΑ στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1998. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 2002 με τίτλο “Συστήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη”.

Έκανε έρευνα για την Οικονομική και Περιβαλλοντική Πολιτική στις χώρες Ελλάδα – Γερμανία – Μεγάλης Βρετανία (University of Bristol, Darmastadt University), (με Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-ΙΚΥ). Είναι Γενική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΠΕΜ).

Ακόμα είναι εντεταλμένη διδασκαλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών. Επιστημονική συνεργάτης σε 20 και πλέον εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και σεμινάρια, ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες (“Αrtemis”, “Intermediaries”, “Volkswagen Stiftung”, “Interreg”, “FP7” κ.α.)

Έχει συγγράψει τη μονογραφία με τίτλο “Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον”, 2010 Παπαζήσης. Είναι μέλος του Editorial Board of the International Journal of Environmental Protection Beijing-China, του Editorial Board Xenophon Paper, ICBSS Series, της Committee of American Meteorological Society (AMS), Ad Hoc International Committee of the Board on Enterprise Economic Development in Boston, USA, του European Urban Research Association, της Διεθνούς Ένωσης Περιφερειακής Επιστήμης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Παράλληλα έχει ασχοληθεί συστηματικά με τον τομέα της ισότητα των φύλων (gender equality) και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέας Διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών από το 2012 έως και σήμερα.

H πλήρης βιογραφία της Ζέφης Δημαδάμα θα φιλοξενηθεί στις σελίδες της 8ης έκδοσης του Who is Who για το 2013.