Παντελεημονίτη-Μαυραντώνη Χριστίνα

Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας “Τα Μυλέλια ΕΠΕ”

mileliaΈλκει την καταγωγή της από την Κύπρο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αθήνα. Ακολούθησαν σπουδές στο Αμερικανικό Κολέγιο Αγίας Παρασκευής. Κατόπιν φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1992 ίδρυσε την εταιρεία παραδοσιακής παραγωγής τροφίμων “Τα Μυλέλια ΕΠΕ”. Προϊόντα της εταιρείας πωλούνται σε οκτώ χώρες. Έχει παρακολουθήσει διάφορα συνέδρια του κλάδου και έχει υπάρξει ομιλήτρια σε κάποια εξ αυτών. To 2010-2011 παρουσίαζε μέσα από την εκπομπή ζωή.gr στον ραδιοφωνικό σταθμό Skai θέματα οικιακής οικονομίας. Έχει εμφανιστεί πάνω από 20 φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές, παρουσιάζοντας αντίστοιχα θέματα.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων. Για την ίδρυση της εταιρείας της αναπαλαίωσε έναν νερόμυλο 305 ετών. Το 1994 ίδρυσε στη Μυτιλήνη της Λέσβου το Κέντρο Αναζήτησης Παλιών Γεύσεων.

Το βιβλίο “Τα Μυλέλια – Οικογενειακή Υπόθεση” (2004). Πάνω από 30 άρθρα έχουν γραφεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο για Τα Μυλέλια και τα προϊόντα της εταιρείας. Το CNN έχει παρουσιάσει την εταιρεία της. Η εταιρεία έχει κερδίσει 15 βραβεία.