Ιφιγένεια Λαμπροπούλου

Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών – The Deree College απ’ όπου απέκτησε το πτυχίο της το 2001.
Μαθήτευσε δίπλα στον καθηγητή Μ.Νικολετσέα. Ειδικεύτηκε στον τομέα της ειδικής αγωγής στο Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης.

Ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ (τηλεόραση) και δίδαξε πιάνο και αγγλικά. Από το 2008 έως σήμερα, συνεργάζεται με κέντρο ειδικής αγωγής, ως υπεύθυνη του μοναδικού έως σήμερα κέντρου προσχολικής νηπιακής αγωγής στην Ελλάδα με Τμήμα Ένταξης και Ειδικής Αγωγής για παιδιά με ήπιες αναπτυξιακές διαταραχές ηλικίας 1μιση-6 ετών, με ένα ολοκληρωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μάθησης, προσαρμοσμένο στις γνωστικές και μαθησιακές ανάγκες των παιδιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λογοθεραπεία, δημιουργική κίνηση, μαθήματα ανάπτυξης λόγου, κατευθυνόμενης και ελεύθερης ζωγραφικής, μουσικής, αριθμητικής και γραμμάτων, ανάπτυξης λεπτής και αδρής κίνησης (μέσα από μία σειρά ειδικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων), κοινωνικής αγωγής, δραματοποίησης, κουκλοθέατρου κ.α. όλα με γνώμονα την συναισθηματική αγωγή των νηπίων. Ιδιωτεύει από το 2001 τόσο στην Ελλάδα και συνεργάζεται με πολλά κέντρα ειδικής αγωγής της Αττικής και αξιόλογους ανατπυξιολόγους, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές.

Αρθρογραφεί συστηματικά στον έντυπο και κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, με θεματολογία τους προβληματισμούς των γονιών για την συμπεριφορά αλλά και την εκπαιδευτική/μαθησιακή πορεία των παιδιών τους.

https://www.childstudyconsultant.blogspot.com