Δημιουργός Τέχνης.
Οι καταβολές από το Ναύπλιο, την ιδιαίτερή της πατρίδα, επενέργησαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της εικαστικής της έκφρασης. Σπούδασε αρχιτεκτονική, καθώς και καλές και εφαρμοσμένες τέχνες στο Παρίσι, με ειδίκευση στη γλυπτική πολύτιμων μετάλλων.
Σημαντικός σταθμός στη σταδιοδρομία της υπήρξε η σύσταση του οίκου τέχνης “ΘΥΡΕΟΣ – Vassiliki”, με αίθουσες τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έμπνευση που προέρχεται από τις Βυζαντινές καταβολές της οικογένειάς της, της οποίας έμβλημα ήταν ο θυρεός.
Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις διεθνώς, στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη διάδοση του ελληνισμού. Οι δημιουργίες της αποτυπώνουν την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι και έχουν παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών και των γραμμάτων, της πολιτικής και των θρησκειών.
Έχει φιλοτεχνήσει δημιουργίες που έχουν προσφερθεί σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, με κορυφαία στιγμή τη φιλοτέχνηση έργου προς τον Φιντέλ Κάστρο από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σήμερα, ως Πρόεδρος του Κοινοφελούς Φορέα Πολιτισμού και Τέχνης “ΘΥΡΕΟΣ”, προωθεί θέματα πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο, όπως με την έκθεση της “Όσο υπάρχουν Αχαιοί”, της οποίας τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρός της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα κ. David Hill και η οποία ήταν αφιερωμένη στη Διεθνή Επιτροπή για την προσφορά της στον Ελληνισμό.
Τα έργα της έκθεσης της δημιουργού Vassiliki (Θεοδωρακίδη – Μαμωνά) παρουσιάστηκαν επίσης μέσω ενός έργου σύνθεσης των Τεχνών σε μια σύμπραξη με τον Συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Στην Ελλάδα η καλλιτεχνική της αναζήτηση έχει τιμηθεί με Α’ Πανελλήνιο Βραβείο Γλυπτικής Πολύτιμων Μετάλλων.
Η βιογραφία της κυρίας Θεοδωρακίδη-Μαμωνά Βασιλικής φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από το 2012 έως και σήμερα.