Θεοδωρακίδης Παναγιώτης

Ταξίαρχος ε.α., πρώην Εκπρόσωπος Τύπου ΝΑΤΟ.

Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1976.Με την αποφοίτηση του από την Σχολή Ευελπίδων επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις όπου υπηρέτησε ως εκπαιδευτής αλεξιπτωτιστών. Εκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α., στον πυρηνικό και χημικό πόλεμο και είναι ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός, που συμμετείχε ως εθνικός αντιπρόσωπος, στις δυνάμεις του Ο.Η.Ε. στην

Δυτική Σαχάρα. Το 1993 τοποθετήθηκε στο Ν.Α.Τ.Ο. όπου διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας στο Στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας. Συνέβαλε σημαντικά στην ίδρυση του Νατοϊκού Στρατηγείου στην Ελλάδα, το οποίο και εκπροσωπούσε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2001 οπότε, οικειοθελώς, απήλθε από το στράτευμα. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του επιμορφώθηκε σε επιτελικές σχολές του Ν.Α.Τ.Ο. στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, σε θέματα διοίκησης, συντονισμού επιχειρήσεων, χειρισμού κρίσεων και διεθνών διαπραγματεύσεων. Συμμετείχε ως Συντονιστής Υπηρεσιών Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και Αναπληρωτής Διευθυντής Τύπου στο ΟΑΚΑ.

Εκλέχθηκε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2002 από τους πολίτες της Αργολίδας. Αρθρογραφεί σε Αθηναϊκές εφημερίδες και συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και στο ραδιόφωνο σχετικά με πολιτικά θέματα.

Έφερε σε πέρας, με επιτυχία, πλήθος αποστολών, για τις οποίες έχει τιμηθεί με πολλά ελληνικά και ξένα παράσημα και μετάλλια. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών Συλλόγων και Οργανώσεων που αφορούν κυρίως την κοινή γνώμη, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Η βιογραφία του κ. Θεοδωρακίδη, φιλοξενείται στις σελίδες της 1ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2006 μέχρι και σήμερα.