Ιωάννου Ευθύμιος

Πρόεδρος – FINVEΝT Software Solutions

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της

Θεσσαλονίκης το 1977. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Richmond College του Λονδίνου και αποφοίτησε από το University of Texas at Austιn, τμήμα Πολιτικών Επιστημών και από το τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατόπιν, στο Southern Methodist University, Dallas, USA έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Τέχνης (Μ.Α.) και απέκτησε επίσης πτυχίο (Μ.Β.Α.) Masters in Business Administration.

Την περίοδο 1982-1992 ήταν γενικός διευθυντής και μέτοχος στη Euthenics Galleries Inc. στο Austιn του Τέξας, της Αμερικής. Το διάστημα 1992-2000 αναλαμβάνει διαδοχικά διευθυντικά καθήκοντα στην εταιρεία Dow Jones International Plc στο Λονδίνο, θυγατρική της Dow Jones Inc, στη Reuters Ελλάς A.E. στην Αθήνα και στον όμιλο εταιρειών πληροφορικής, ABC Group, του ομίλου Τραπέζης Πειραιώς. Από το 2000 μέχρι το 2005, διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης της Advent Software Inc, αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας. Σήμερα, μετά την εξαγορά της Advent Hellas A.E., και την μετονομασία της σε Finvent S.A., ως Πρόεδρος του Διοικητικού, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος της εταιρίας, διευθύνει ένα όμιλο εταιρειών πληροφορικής στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπη.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά όπως Επιλογή, Business Partners (Amchap), Αustιn Business Journal, Dallas Morning News, STP Magazine και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε

πολλαπλά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η βιογραφία του κ. Ιωάννου φιλοξενείται στις σελίδες της 2ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2007 μέχρι και σήμερα.