Σοφία Αλιμπέρτη

Ηθοποιός, Τηλεπαρουσιάστρια.

Φοίτησε στη σχολή Μανεκέν “PANSIK” για δύο χρόνια και στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών.

Από το 1982-83 εργάζεται ως μανεκέν και παράλληλα κάνει την πρώτη της κινηματογραφική ταινία με τίτλο “Οι απέναντι” σε σκηνοθεσία Γιώργου Πανουσόπουλου. Κατόπιν συμμετέχει σε ταινίες και συνεργάζεται και με τον Γιάννη Δαλιανίδη στις ταινίες “Τα Τσακάλια”, “Η Στροφή” και “Βασικά … καλησπέρα σας” και με τον Κωστά Βρετάκο στην ταινία “Τα παιδιά της Χελιδόνας”.

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκινάει στο κανάλι MEGA στο σήριαλ “Ξενοδοχείο Αμόρε” και στο “Άλλη το πρωί άλλη το βράδυ”. Έπειτα στον ΑΝΤ1 πρωταγωνιστεί στα σήριαλ “Σοφία Ορθή”, “Αδερφές Ψυχές”, “Ιδιαιτέρα για κλάμματα” και “Το πιο γλυκό μου ψέμα”. Συνεχίζει στο κανάλι του ALPHA σε ρόλο παρουσιάστριας στη πρωινή εκπομπή “Αυτό μας έλειπε”.
Επιστρέφει στον ΑΝΤ1 και κάνει τις εκπομπές “Καλομελέτα και έρχεται”, “Ελλάδα έχεις ταλέντο” και στο τηλεπαιχνίδι “Είσαι πιο έξυπνος από έναν δεκάχρονο;”.

Παράλληλα έχει εμφανιστεί και σε θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες όπως Μ. Ντενίση, Νόρα Βαλσάμη, Κάκια Αναλυτή, Τιτίκα Στασινοπούλου στα έργα “Οι μύθοι του Αισώπου”, “Λαός και Κολωνάκι”, “Καρυδόπιτα” κ.ά.

Είχε την τύχη να δουλέψει με σημαντικούς ανθρώπους της προηγούμενης γενιάς όπως Αλ. Αλεξανδράκης, Τ. Βανδής, Θ. Μπαζάκα, Γ. Δαλιανίδη.

Έγραψε για ένα διάστημα στο περιοδικό “ΚΑΙ”. Έχει λάβει το Βραβείο Αγαπημένης Ηθοποιού Κοινού το 2005, βραβείο αγαπημένης παρουσιάστριας το 2006.

Η βιογραφία της Σοφίας Αλιμπέρτη φιλοξενείται στις σελίδες της 3ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2008 μέχρι και σήμερα.