Μαρία Βουτσινά

Διαιτολόγος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Διαιτολογία στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Χάσκοβο στη Βουλγαρία και εκπαιδεύθηκε δίπλα σε έναν από τους καλύτερους διαιτολόγους του κόσμου στο Παρίσι.

Εκεί είχε την πρώτη της επαφή με το διεθνές Jet – Set, που ήταν και η βασική πελατεία του διάσημου διαιτολόγου.

Αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε Διαιτολογική Μονάδα, η οποία λειτουργεί έως και σήμερα με έδρα το Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα, εφάρμοζε μία μοναδική μέθοδο αδυνατίσματος, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία και είχε καταξιωθεί πλέον ως η διαιτολόγος που βρίσκεται πίσω από τις παντοτινά κομψές σιλουέτες των V.I.P. και των stars.

Η εν λόγω μέθοδος βασίζεται σε εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα (ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, και την οργανική κατάσταση), τα οποία απορρέουν από το οργανικό προφίλ του εκάστοτε ατόμου, τον τρόπο ζωής του, τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις του αλλά και από τη γενικότερη ψυχοδομή του.

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης ατόμων με ειδικές παθήσεις (σάκχαρο – χοληστερόλη – τριγλυκερίδια), παιδική – εφηβική παχυσαρκία, περίοδος εγκυμοσύνης και λοχείας με εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα.

Ήταν συγγραφέας των βιβλίων “Δίαιτες για να χάσετε βάρος για πάντα” (Εκδόσεις ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ), “Δίαιτες με χιούμορ” (Εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ) και “Παραμύθια για δίαιτες και άλλα …” (Εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ), το οποίο σε 21 μέρες πούλησε 3 χιλιάδες αντίτυπα και επανεκδόθηκε.

Επίσης, τα τελευταία 13 χρόνια εμφανιζόταν τακτικά στα Μ.Μ.Ε., ενώ πολλές συνεντεύξεις της και αναφορές στην ίδια είχαν δημοσιευθεί στο σύνολο σχεδόν του περιοδικού τύπου.

“Έφυγε” ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Η βιογραφία της Μαρίας Βουτσινά φιλοξενήθηκε στις σελίδες της 3ης έκδοσης του Who is Who.