Μπέζας Αντώνιος

τέως Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Βουλευτής Θεσπρωτίας, Πολιτικός Μηχανικός

mpezasΑριστούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτών Φοιτητών Αθήνας. Μεταπτυχιακός υπότροφος στο Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος του Ε.Μ.Π. και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας το διάστημα. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού, ενώ σήμερα φέρει το βαθμό του Έφεδρου Υπολοχαγού.

Από το 1991 διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα και ασχολείται με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων, ενώ εργάσθηκε και ως τεχνικός σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας με αντικείμενο την παρακολούθηση της πορείας των μεγάλων έργων της περιοχής και την προώθηση των διαδικασιών πολεοδόμησης της Ηγουμενίτσας (σχέδιο πόλεως).

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε πρώτος, στον συνδυασμό του, Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας. Πολιτεύθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 και εξελέγη Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας με 5.700 ψήφους. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. του έχει ανατεθεί στον Τομέα ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ο κλάδος των Εποπτευόμενων Οργανισμών και της Εγνατίας Οδού.