Εγγισεγιάν Μαρί

Δικηγόρος

marie_eggisegian_bΤελείωσε το Ελληνοαρμενικό  Κολλέγιο Αθηνών Σοφί Αγκοπιάν και το Α’ Λύκειο Βούλας με βραβεία και αριστεία. Σπούδασε Νομική στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2004 έως το 2006 έκανε τη δικηγορική της άσκηση και εργάστηκε ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο του “Γ. Αγιοστρατίτη” με ειδίκευση στο δίκαιο των Μ.Μ.Ε. και στο Ποινικό Δίκαιο.

Από το 2003-2007 εργάστηκε ως μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας στις εκπομπές “Ζούγκλα” και “Κίτρινος Τύπος” και ως συνεργάτης-συμπαρουσιάστρια και Νομικός Σύμβουλος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Από το  2007-2010 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης σε θέματα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δημάρχου Βούλας Γ. Μάντεση.

To 2007 διετέλεσε επίσης  ειδικός συνεργάτης σε θέματα χορηγιών και δημοσίων σχέσεων του Αστέρα Τρίπολης. Από το 2008 έως το 2009 διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στην εταιρεία CONCEPT (μελέτες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει το δικό της Δικηγορικό γραφείο στη Γλυφάδα με τον διακριτικό τίτλο “Δικηγορικό γραφείο Μαρί Εγγισεγιάν και Συνεργάτες” και ειδικεύεται στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο. Από τον Μάιο του 2012  μέχρι σήμερα είναι ειδικός συνεργάτης σε θέματα νομικά του Who is Who στην Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 2012 είναι νομικός σύμβουλος του, διεθνών προδιαγραφών, site www.greekfootball.gr.

Παρουσίασε την τελετή έναρξης και λήξης των Παναρμενικών αγώνων που  διοργανώθηκαν στην Ελλάδα το 2005. Παρουσίασε το Συνέδριο Κ.Π.Α. (Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης), εκδηλώσεις του Δημάρχου Βούλας Γ.  Μάντεση κατά την προεκλογική περίοδο και την τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Βούλας με το Καλό Χωριό Κύπρου.