Ματίνα Καυκαρισίου

Είναι η “Mrs Taxiplon”

Διευθύνουσα Σύμβουλος της Taxiplon A.E.

346Είναι η ιδρύτρια της εταιρείας Taxiplon Hellas της πρώτης εταιρίας ραδιοταξί που δεν χρέωσε την κλήση. Έχει καθιερωθεί στο χώρο με τον τίτλο “Mrs Taxiplon”, απέσπασε το βραβείο Diamonds of the Greek Economy. Ένα ακόμη Βραβείο έλαβε από την Statbank για τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες το 2014 (Transport and Logistics Awards). Η εταιρεία της αποτελεί συμβολή στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στον χώρο της μετακίνησης στην Αθήνα. Η καινοτόμα ιδέα της αλλά και η αποφασιστικότητά της να επιβληθεί σε έναν κλάδο που είναι κατεξοχήν ανδροκρατούμενος, την οδήγησαν στην επιτυχία. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια διακεκριμένη επιχειρηματία!

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1974. Σύζυγός της είναι ο Χαλόφτης Γιάννης, αντιπρόεδρος της Taxiplon A.E. Παιδιά της η Δωροθέα και η Όλγα. Γονείς της ο Ευστράτιος και η Όλγα (το γένος Κατόπη). Έλκει την καταγωγή της από τον Πειραιά και από τη Χώρα Τριφυλλίας Μεσσηνίαςμε απώτερη καταγωγή του πατέρα από τη Σμύρνη. Κάποιοι πρόγονοι εγκαταστάθηκαν από τον Καύκασο στην Ελλάδα, και αυτό ενδεχομένως εξηγεί και τη σημασία του επωνύμου.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στην Αλσούπολη Ν. Ιωνίας σε τεχνικό λύκειο με ειδίκευση βοηθού μικροβιολόγου (1992), η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” ως βοηθός μικροβιολόγου (1992 – 1994). Το 1993 προσλήφθηκε ως ράδιο – τηλεφωνήτρια από το Ραδιο – Ταξί “Κόσμος”. Για 10 ολόκληρα χρόνια συνεχίζει να εργάζεται στον ίδιο χώρο επιχειρώντας να δώσει διέξοδο στις πρωτότυπες ιδέες της και το επαναστατικό της πνεύμα, κατορθώνοντας να βραβευθεί ως μια από τις καλύτερες τηλεφωνήτριες του Λεκανοπεδίου Αττικής έχοντας διαπρέψει σε ταχύτητα και ευγένεια. Το 2003 παραμένει στον χώρο των μετακινήσεων αλλά ιδρύοντας την εταιρεία ΜΚ Tranfer Club. Το 2010 παίρνει την απόφαση να προσφέρει υπηρεσίες πολύ διαφορετικές από αυτές των συνηθισμένων ραδιοταξί. Έτσι, ιδρύει την εταιρεία Taxiplon Hellas. Επιτυγχάνοντας να είναι η μοναδική εταιρεία με ISO 9001:2008 είναι η πρώτη που δεν χρεώνει την κλήση.

IMG2594Έτος σταθμός στην καριέρα της είναι το 2014, συνοδεύεται με δύο βραβεία για την ίδια και την Taxiplon. Ένα από αυτά είναι το βραβείο Diamonds of the Greek Economy. Συνεργάστηκε με εταιρείες, VIP Service, πρεσβείες, συνέδρια, 35 πολυτελείς Mercedes Benz. Στόχος είναι ο αριθμός των συνεργατών της να αυξηθεί σε 2.000 ταξί και 200.000 διαδρομές το μήνα. Αυτό όμως που θα είναι πραγματικά καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα είναι η δημιουργία του TAXIPLON Village. Ενός χώρου στον οποίο ο οδηγός θα μπορεί να καλύψει όλες τις λειτουργικές ανάγκες ενός ταξί, από το πετρέλαιο μέχρι την αλλαγή λαδιών και ελαστικών. Ακόμη, θα περιλαμβάνει παιδότοπο στον οποίο οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους όση ώρα θα ασχολούνται με το ταξί –

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνη είναι όλη η φιλοσοφία της εταιρείας της η οποία αποτελεί με την ίδια, συμβολή στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στον χώρο της μετακίνησης στην Αθήνα. Τα ιδιαίτερά της επιτεύγματα όμως δεν σταματούν εκεί είναι πολλά. Έχει καθιερωθεί στο χώρο με τον τίτλο “Mrs Taxiplon”. Βασιζόμενη στην προηγούμενη εμπειρία της αλλά και σε μία σύγχρονη υποδομή – τηλεφωνικό κέντρο και application –δημιούργησε μία συγκροτημένη υποδομή που εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό ταξί, τα οποία εξυπηρετούν 24 ώρες το 24ωρο χιλιάδες πελάτες. Η καινοτόμα ιδέα της αλλά και η αποφασιστικότητα της να επιβληθεί σε έναν κλάδο που είναι κατεξοχήν ανδροκρατούμενος, την οδήγησαν μεν στην επιτυχία, αλλά της δημιούργησαν ταυτόχρονα και πολλά προβλήματα, αφού έμπαινε σε ξένα “χωράφια” και επιχειρούσε να εξυγιάνει την αγορά. Με τη δωρεάν εφαρμογή taxiplon καλείτε ταξί από το κινητό σας με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ με το εξελιγμένο web book βρίσκετε ταξί με ένα click από τον υπολογιστή σας ή το tablet σας. Φυσικά για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει και ο πενταψήφιος αριθμός με αστική χρέωση. Η ευκαιρία που πάντα έψαχνε ήρθε στις αρχές του 2014, με τη δημιουργία του TaxiplonRadio. Ήταν μια εξαιρετική ιδέα, καθώς μέσω της εκπομπής της “ήρθε ακόμα πιο κοντά” στα προβλήματα και την καθημερινότητα των οδηγών της Taxiplon

Κατά καιρούς έχουν γίνει αναφορές στον τύπο για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει ενώ έχει δώσει και συνεντεύξεις. Εκδίδει την εφημερίδα “taxiplonnews” για εσωτερική ενημέρωση.

kafkarisiouΔιακρίθηκε για το πρωτοποριακό λογισμικό taxiplon εντυπωσίασε και απέσπασε υποψηφιότητα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας της Βαρκελώνης (World Mobile Congress 2012) για την κατηγορία Καλύτερη Εφαρμογή Κινητής Τηλεφωνίας για Αυτοκίνηση – Μεταφορές. Στην ίδια κατηγορία συνοποψήφιοι ήταν πολυεθνικοί κολοσσοί, όπως η Ford, Mercedes και η Sony Erricson (Global Mobile Awards 2012). Βραβείο από την Statbank για τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες το 2014 (Transport and Logistics Awards).

Είναι μέλος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και ΣΕΕ (Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας).

Χόμπι της είναι η φιλανθρωπία. Γλ. Αγγλικά

Ιστοσελίδα: www.taxiplon.gr