Μεντζελοπούλου Παρασκευή (Βούλα)

Ενδοκρινολός – Διαβητολόγος.

GR0800489_MENTZELOPOULOU_PARASKEVI_TRUEΓεννήθηκε στο Αίγιο. Έλκει την καταγωγή της από το Αίγιο, με απώτερη την Κερύνεια Καλαβρύτων και την Δωρίδα Φωκίδας.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η υπηρεσία της ως Αγροτικός Ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου. Στη συνέχεια έφυγε για την Αμερική, όπου και έδωσε τις αναγκαίες εξετάσεις για εισαγωγή σε ειδικότητα και έλαβε την ειδίκευση στην Παθολογία από το Yale Bridgeport Hospital.

Αμέσως μετά απέκτησε την ειδίκευση στην Ενδοκρινολογία από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Washington University of Saint Louis στο Barnes Jewish Hospital St. Louis MO, Η.Π.Α.. Έγινε Λέκτορας Παθολογίας στο Harvard Μedical School και παράλληλα υπήρξε Κλινική Ενδοκρινολόγος, δίνοντας έμφαση στο διαβήτη και την κύηση, τις πολυκυστικές ωοθήκες και την ενδοκρινολογία της γυναίκας και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε ασθενείς με διαβήτη. Διατηρεί το προσωπικό της ιατρείο ως Ειδική Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος με κύρια ειδίκευση το διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεργάζεται με τα νοσοκομείο “METROPOLITAN” και το μαιευτήριο “ΓΑΙΑ”.

Έχει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς ερευνητικές ομάδες και είναι μέλος στην ομάδα του προγράμματος “WHY WAIT” του ερευνητή Osama Hamdy, MD, PhD με θέμα έρευνας “Απώλεια Βάρους και Εντατική Θεραπεία σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη”.

Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας “Washington Manual Consultation Series, Endocrinology Subspecialty”. Έχει εργαστεί ως εθελόντρια στο “Michael Reese Hospital” στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Αιματολογίας – Ογκολογίας και στην Ιατρική Αποστολή του Bridgeport Hospital στην Τζαμάϊκα.