Κουσούλης Αντώνης

Ιατρός Eρευνητής Ιστορίας, Επιδημιολογίας & Κοινωνιολογίας της Ιατρικής.

Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Από το 2012 πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας της Επιστήμης, Ιατρικής και Τεχνολογίας στο London Centre for the History of Science, Medicine and Technology του Imperial College στο Λονδίνο.
Παρακολούθησε το Reading Artifacts Summer Institute του Canada Science and Technology Museum στην Οττάβα του Καναδά.

kousoulis antonis

Είναι αρχισυντάκτης του ιατρικού τμήματος της ιστοσελίδας www.ageofbasketball.net.
Επίσης είναι συντονιστής της ομάδας εργασίας Κοινωνικού και Ανθρωπιστικού Τομέα του Συλλόγου Νέων Ιατρών. Το 2011 διετέλεσε εθελοντής ιατρός στους Special Olympics.
Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και παρουσιάσεις και ήταν μέλος της επιστημονικής ή/και οργανωτικής επιτροπής σειράς εθνικών σεμιναρίων και συνεδρίων
Δημοσίευσε πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες καθώς εκπροσωπεί έναν πρωτόγνωρο πεδίο της Ιατρικής που αφορά την κοινωνική Ιατρική.

Έχει δημοσιεύσει αυτοδύναμα και με άλλους βιβλίο για τη Σύφιλη στις Τέχνες και τη Σημασία Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Ιατρική Εκπαίδευση.
Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Διατελούσε και διατελεί μέλος συντακτικής ομάδας των Archives of Health Science History και του Perceptum Magazine.

Πήρε υποτροφία για το Reading Artifacts Summer Institute του Canada Science and Technology Museum στην Οττάβα του Καναδά το 2011. Ακόμη υποτροφία για το 2012 International Symposium of Poetry and Medicine στο Λονδίνο. Έλαβε τιμητικές διακρίσεις για εργασίες του στην 3η, 4η, 5η, 6η και 8η Πανελλήνια Ημερίδα για την Ιστορία της Ιατρικής στην Αθήνα το 2010, το 2011 και το 2012.

Είναι μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας και πολλών άλλων ακόμη.

Η πλήρης βιογραφία του κου Κουσούλη φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who.