Δημήτρης Μπάσης

Τραγουδιστής.

Σε ηλικία εννέα ετών αρχίζει να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού και στα δώδεκα αρχίζει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, τα οποία ολοκληρώνει παίρνοντας το πτυχίο του σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Παράλληλα τραγουδά ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στα είκοσι του, αμέσως μόλις αρχίζει να τραγουδάει επαγγελματικά, τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία, η Warner, με την οποία υπογράφει αμέσως συμβόλαιο. Για τρεις συνεχής σεζόν συνεργάζεται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ομάδα της, που αποτελείτο από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, όπου γράφει τη δική του ιστορία στις μουσικές παραστάσεις υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη “Όταν έρχονται οι Φίλοι μου”, στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack “Το τρίτο στεφάνι” όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι.
Το 1996 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το 1997 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος “Με τη φόρα του Ανέμου”. Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφορεί το soundtrack του σίριαλ “Ψίθυροι Καρδιάς” με τη μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια το οποίο γνωρίζει επιτυχία άνευ προηγουμένου αφού αγγίζει τις 120.000 πωλήσεις και η φωνή του Δημήτρη Μπάση ακούγεται απ΄ άκρη σ΄ άκρη της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Δήμητρα Γαλάνη και τον Μανόλη Λιδάκη. Τέλος του 1998 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Σ’ανοιχτούς ουρανούς”. Τη χειμερινή περίοδο 1998-99 συνεργάστηκε με την Χάρις Αλεξίου και το 1999 ξεκίνησε μια σειρά συναυλιών με το Γιάννη Κότσιρα.

Το ίδιο καλοκαίρι συνεργάστηκε με τον Σταύρο Ξαρχάκο σε μια σειρά συναυλιών με την Κ.Ο.Ε.Μ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης συνεργάστηκε με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Πασχάλη Τερζή, Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρη Μητροπάνο και τον Μίκη Θεοδωράκη και ακολουθεί ο δίσκος του “Η Αγάπη είναι Φωτιά”, “Δημήτρης Μπάσης” και “Δύσκολη Καρδιά”.

H βιογραφία του Δημήτρη Μπάση φιλοξενείται στις σελίδες της 1ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2006 μέχρι και σήμερα.