Λίλα Καφαντάρη

Ηθοποιός 

Εισήχθη στην Δραματική Σχολή του Θεοδοσιάδη ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια Λυκείου, αφού πέρασε εξετάσεις από την επιτροπή ταλέντων.
Αποφοίτησε μετά 3 χρόνια σπουδών με βαθμό Αριστα. Με καθηγητές Μίμη Φωτόπουλο, Γρηγόρη Γρηγορίου, Ματθαίο Μουντέ και πολλούς άλλους.
Έχει κάνει σπουδές ζωγραφικής για 4 χρόνια στην Ελλάδα.

Εργάζεται από φοιτήτρια. Το θεατρικό της ξεκίνημα ήταν με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στον “Μαγκούφη”.
Τηλεοπτικά ξεκίνησε με τον “Μεθοριακό σταθμό” πάλι δίπλα στον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Ακολούθησαν πολλές τηλεοπτικές δουλειές όπως “Απέναντι όχθη” του συγγραφέα Κορρέ & Σκηνοθεσία του Οδυσσέα Κωστελάτου & πολλά άλλα. Πρώτη της κινηματογραφική δουλειά ήταν το έργο “Εν πλω” του Σταύρου Κωνστανταράκη. Θεατρικές παραστάσεις πολλές και καλές όπως “Ασ τα λέμε καλά” της συγγραφέως Ζωής Τρουπάκη. “Το θρίλερ του Έρωτα” του συγγραφέα Γιώργου Σκούρτη, με τον Γιώργο Αρμένη στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη.

Το 2000 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Παρέμεινε ο εαυτός της με το τίμημα που εννοείται χωρίς καμία πικρία.

Εκατοντάδες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, περιοδικό & ημερήσιο Τύπο.
Από το 1981 είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Η βιογραφία της Λίλας Καφαντάρη, φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από τη 2η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2007 μέχρι και σήμερα.