Χρήστος Βλάχος

 Με όραμα την προσφορά στη κοινωνία!

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις “Η ΠΙΣΤΗ” (Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”)  Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ελληνικού

Τρέφει αμέριστη αγάπη για τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις. Συνέβαλε ενεργά στην δημιουργία ομάδων ψυχολογικής στήριξης των γονιών σε 24ωρη βάση, στην αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, στην οργάνωση ομάδας αιμοδοσίας μέσω του Συλλόγου η “ΠΙΣΤΗ”. Η διάδοση στα ιδεώδη για προσφορά και αλληλεγγύη και η ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε να γίνουν πολλοί αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων και ιδιαίτερα του μυελού των οστών είναι το επίτευγμά του!

vlaΓεννήθηκε στην  Αθήνα, το 1950, την πόλη απ’ όπου και κατάγεται και έδρασε για το όραμά του και τα ιδανικά του. Είχε ενδιαφέροντα και αγάπη προς τα κοινά. Οι ικανότητες και εμπειρίες που απέκτησε με το διάβα του χρόνου τον ώθησαν να ασχοληθεί και να αναπτύξει δραστηριότητες χρήσιμες για την κοινωνία. Το έργο και η δράση του έχουν ως στόχο την προσφορά προς τους συνανθρώπους του και τα παιδιά. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 6ο εξατάξιο Γυμνάσιο Αθηνών. Ύστερα ακολούθησε σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού Αεροσκαφών με εξειδίκευση στα ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά αεροσκαφών. Εργάστηκε από το 1964 σε διάφορες δουλειές και το 1967 προσελήφθη στο Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ). Το 1976 προσελήφθη στην Ολυμπιακή Αεροπορία  ως τεχνικός αεροσκαφών όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1999 με μετεκπαιδεύσεις στη Βρετανία, στη Γαλλία και στην Αμερική επί των συστημάτων των αεροσκαφών με πολλούς επαίνους και εύφημες μνείες. Αργότερα, στην Ολυμπιακή Αεροπορία, έλαβε όλα τα πτυχία της εταιρείας για όλα τα αεροσκάφη.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τα κοινά στον Δήμο Ελληνικού, ως μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Ελληνικού, ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ελληνικού και ως έφορος της ομάδας Μπάσκετ του Σουρμένων του Δήμου Ελληνικού από το  2000 έως το 2003. Έφερε εις πέρας με επιτυχία ότι ανέλαβε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Από το 2007 είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελληνικού, Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών και Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ελληνικού. Το 2011 ανέλαβε τον ενιαίο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Απέκτησε εμπειρία που αργότερα ήταν χρήσιμη αφού με γνώση φρόντιζε πάντα για το καλύτερο.

Έτσι από το 2012 είναι αντιδήμαρχος Παιδείας και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Από το 2000 ως μέλος και από το 2003 ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις “Η ΠΙΣΤΗ” στο Παίδων “η Αγία Σοφία”.

Αυτή η ενασχόλησή του στο Σύλλογο, στάθηκε σταθμός στην καριέρα του, διότι συνέβαλε ενεργά στην δημιουργία ομάδων ψυχολογικής στήριξης των γονιών σε 24ωρη βάση, στην αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, στην οργάνωση ομάδας αιμοδοσίας, για κάλυψη εκτάκτων αναγκών των κλινικών του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (Κ.Ε.Θ.), του Τμήματος Αιματολογίας Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.) και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (Μ.Μ.Μ.Ο.).

Συνέβαλε ενεργά, στην επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και παροχή κάθε δυνατού μέσου, για την σωματική και ψυχική τους ανακούφιση, στην οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων (με κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργό, clown, κ.λ.π.) σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην αγορά εξοπλισμού και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών (TV, video, κασετόφωνα, ψυγεία, κλπ), των δωματίων νοσηλείας, στην εξασφάλιση υλικού εργασιοθεραπείας και παιχνιδιών για όλα τα παιδιά, στην οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης, στην έκδοση ιστοριών των παιδιών που νοσηλεύονται στις κλινικές.

Ιδιαίτερο επίτευγμα αποτελεί για εκείνον, το γεγονός  ότι εργάστηκε επιμελώς και αδιάκοπα στην απόκτηση στον εξοπλισμού των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας όπως, ειδικά πιεσόμετρα, δοσομετρητές φαρμάκων, συσκευές ρυθμιζόμενης παροχής οξυγόνου, υγρασίας κλπ. Επίσης για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, έχει προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, όπως εργοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, παιγνιοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβούλους ψυχικής υγείας. Από το 2002 η αιχμή του δόρατος της “ΠΙΣΤΗΣ” και του Προέδρου της είναι η διάδοση για την ενημέρωση του κοινού για να γίνουν αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων και ιδιαίτερα του μυελού των οστών και του ομφαλοπλακουντιακού αίματος για την ενίσχυση της δημόσιας τράπεζας του ΕΟΜ και της Ακαδημίας Αθηνών, με πολλές πιέσεις στα αρμόδια Υπουργεία για την πραγματοποίηση του οράματος αυτού.

Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις σε εφημερίδες και αναφορές στον Τύπο. Είναι στο Σύλλογο ” Η Πίστη” (Πρόεδρος).
Γλ. Αγγλικά.

E- Mail: chrisvl1950@gmail.com    Ιστοσελίδα: www.pisti.gr