Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελίζα

Πολιτικός – Δικηγόρος

vozemperg_2Μακρός απόγονος από την οικογένεια Πετμεζά. Σπούδασε
Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1982 ασκεί μαχόμενη δικηγορία με ειδίκευση στο
Ποινικό και Οικογενειακό Δίκαιο. Έχει διατελέσει για 15 συνεχή έτη Σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έχει εισηγηθεί ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις ειδικά για τους νέους δικηγόρους και την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του δικηγόρου.

Επί δύο χρόνια οργάνωσε και παρουσίασε σειρά εκπομπών  πολιτικού περιεχομένου στην Κύπρο, με συνεντεύξεις με τους Κύπριους πολιτικούς αρχηγούς και προσωπικότητες της κυπριακής πολιτικής και οικονομικής ζωής. Το Μάρτιο του 2001 ανέλαβε τη θέση της Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες ποινικές δίκες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Στην ιστορική και πολιτικού ενδιαφέροντος δίκη της 17Ν υποστήριξε την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής στις υποθέσεις δολοφονίας Κωστή Περατικού και απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Ραυτόπουλου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφια βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας- προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο για θέματα της επιστήμης της και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καίριες εισηγήσεις.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) όπου κατ’ επανάληψη εκπροσώπησε τους Έλληνες συναδέλφους της με εισηγήσεις και παρεμβάσεις. Είναι μέλος της ένωσης ποινικολόγων.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας και είναι μέλος του γνωστού αθλητικού σωματείου γυναικών “Η Καλλιπάτειρα” και της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδος.