Ζάφειρα Δήμητρα

Κλινική Ψυχολόγος

kzafeira1

‘Ελκειτην καταγωγή της από τα Καλάβρυτα. Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στο “Μοντεσσοριανό Σχολείο Τότας Ζάφειρα” και σε δημόσια Αθηνών. Απέκτησε το πτυχίο του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 1999.

Μετεκπαιδεύτηκε σε πρόγραμμα ειδίκευσης στην κλινική ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πρόγραμμα Ψυχολογίας του Φ.Π.Ψ..

Εργάζεται από το 2009 έως και σήμερα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών, ενώ ταυτόχρονα είναι σε διάθεση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών καθώς και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών. Είναι υπεύθυνη πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της σχολικής μονάδας, υποστηρίζει ψυχολογικά τα παιδιά και εκπαιδεύει και στηρίζει επίσης τις οικογένειές τους.

Έχει εργαστεί ακόμη για ένα διάστημα στο πρότυπο Κέντρο Παθολογίας Λόγου – Φωνής – Ομιλίας “Λέγειν”. Από το 1999 – 09, εργάστηκε στο Κέντρο Πρόνοιας & Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Δραπετσώνα, παρέχοντας ψυχολογικές υπηρεσίες στους δημότες και σε ομάδες γονέων ως ψυχολόγος.

Από το 2005 διατηρεί το προσωπικό της γραφείο και εργάζεται ως κλινική ψυχολόγος για ενήλικες και παιδιά. Έχει εργαστεί επίσης εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Ψυχιατρικό Τμήμα Εφήβων Νέων του Νοσοκομείου “Γεννηματά”. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών, “Mega”, “Ant 1”, “Star”.

Mελέτες της δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περίοδικά. Μεταξύ  των άλλων εργασιών της, είναι συγγραφέας των, “Διαφορές σε χαρακτηριστικά προσωπικότητας θεραπευτών διαφορετικών κατευθύνσεων”, “Διαταραχές ταυτότητας φύλου στα παιδιά”, “Μελέτη παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση”, “Ο σεισμός και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί στα παιδιά” – εγχειρίδιο προτεινόμενο στο ΥΠ. Παιδείας.

Σταθμός στην επιστημονική της πορεία, είναι η έρευνα, “Ψυχοσωματική Ιατρική, Αρχές και Θεωρητικό Πλαίσιο, η περίπτωση του Ζαχαρώδη Διαβήτη”. Αρθρογραφεί ακόμη στον ευρύτερο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, όπως, TLife.gr, zougla, iatropaideia, κ.α.