Κατερίνα Ροδίου

Χορογράφος – Καθηγήτρια Χορού.

Τα πρώτα μαθήματα χορού τα έλαβε από τον Γιάννη Μέτση. Φοίτησε στο Φυτώριο και στη συνέχεια στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού.
Διδάχτηκε την τέχνη του χορού από κορυφαίους δασκάλους όπως τους Κ. Πράτσικα, Μ. Χορς, Ζ. Νικουλούδη, Ντ. Τσάτσου, Χ. Μανταφούνης, Caren Bell Kaner, D. Lommel, κ.ά.

Ως υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου, σπούδασε σύγχρονο χορό & χορογραφία στην Aκαδημία Place του Λονδίνου. Μαθήτευσε δίπλα σε διάσημους ξένους καθηγητές παρακολουθώντας πολλά σεμινάριαγια τον κλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, τη τζαζ, τη ρυθμική, την κινησιολογία, τη χορογραφία και τους παραδοσιακούς χορούς.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα χορογραφώντας στο “London Contemporary Dance Theatre” με θεματολογία βασισμένη σε ποίηση Καβάφη.
Δημιουργεί την “Ομάδα Νέων Χορευτών και Χορογράφων”, έχοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση και την χορογραφική επιμέλεια το 1981.

Ιδρύει στον Πειραιά την “Πρότυπο Σχολή Χορού” το 1985, και στην Γλυφάδα το 2003, όπου διδάσκουν σπουδαίοι καθηγητές και συνεργάτες διεθνούς φήμης από πασίγνωστες ακαδημίες χορού. Οι
σχολές της είναι οι μοναδικές στο χώρο που λειτουργούν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ποιότητας ΕΝ ΙSO 9001.2000

Έχει χορογραφήσει πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές δουλειές, έχει περίπου 200 συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές μεταξύ των οποίων και το ωριαίο αφιέρωμα της ΕΡΤ “Βραδιά Μπαλέτου”.

Είναι επίσημος συνεργάτης – χορογράφος στους τηλεοπτικούς σταθμούς Αnt1, Mega, Net, και σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής. Έχει αναπτύξει ενεργό δράση στα κοινά, έχει χορογραφήσει σπουδαίες εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έχει συνεργαστεί με τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης όπως τους Κaren Bell Kanner, Christofer Benstead, Μ. Θεοδωράκη, Β. Παπαθανασίου, Θ. Αγγελόπουλο, Π. Βούλγαρη, Β. Βαφέα, κ.ά., αλλά και με επίσημους φορείς, διεθνείς οργανισμούς, μουσεία, κ.ά.

Έχει χορογραφήσει πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές δουλειές, από τις οποίες απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από γνωστούς κριτικούς του ημερήσιου, εβδομαδιαίου και ηλεκτρονικού τύπου. Έχει κληθεί στις Κάννες να δώσει συνεύντευξη σε γαλλικό κανάλι μετά από την εντύπωση που προκάλεσε η εργασία της στον κινηματογράφο.

Έχει αποσπάσει σημαντικη διάκριση κερδίζοντας στις Βρυξέλλες το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας και Κύρους “Ιnternational Award Traditional and Prestige – Brussels 2002”. Eπίσης κέρδισε το 1989 το πρώτο βραβείο χορογραφίας στις εκδηλώσεις “Νεανική Έκφραση” του Δήμου Πειραιά, καθώς και πολλές άλλες.

Διατελεί πρόεδρος του Σωματείου Νέων Χορευτών & Χορογράφων, μέλος της Unesco, της Royal Academy of Dancing, της Ακαδημίας ISTD, της Spanish Dance Society, του Σωματείου Χορού & Ρυθμικής των Συλλόγων Αργώ, Αction, Aid, Φίλοι Δημοτικού Θεάτρου, Παναθηναϊκοί Οργάνωση Γυναικών, και πολλών άλλων κοινωνικών και φιλανθρωπικών συλλόγων.

Η βιογραφία της Kατερίνας Ροδίου φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από την 4η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2009 μέχρι και σήμερα.