Ιωάννης Πολυθοδωράκης

 Νευροχειρουργός, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Με διακρίσεις και επιτεύγματα !

Πλήθος εργασιών του δημοσιεύονται διεθνώς. Είναι Βραβευμένος για την προσφορά του προς την Παγκόσμια Εταιρία Σπονδυλικής. Είναι εκπαιδευτής Νευροχειρουργών και Ορθοπαιδικών σε Χειρουργικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης , σε διεθνή κέντρα. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα διακεκριμένο γιατρό, ο οποίος εκτός από επιτυχημένος χειρουργός , διετέλεσε Συντονιστής της Επιτροπής Μελών της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης και του Παραρτήματος Μεσογείου και Μέσης Ανατολής της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης .

DSC_10176-300x185Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964. Αντλεί την καταγωγή του από τα Χανιά και την Αθήνα, με απώτερη τα Βουρλά Μ. Ασίας απ’ όπου οι πρόγονοί του έφυγαν το 1922. Ο παππούς Ιωάννης ήταν στρατιωτικός, διετέλεσε Υπασπιστής του Ι. Γρυπάρη στην μικρασιατική εκστρατεία. Ο πατέρας του επίσης στρατιωτικός συμμετείχε στα γεγονότα της εισβολής στην Κύπρο καθώς και στα γεγονότα του 1964, έχει αρθρογραφήσει καταθέτοντας ιστορικά τα δρώμενα των εποχών. Ο παππούς Σωτήρης ήταν μεγαλέμπορος κρεάτων. Αδελφή του η Στέλλα, απόφοιτη αγγλικής φιλολογίας και δημοσιογράφος

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα, Κύπρο, Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Σπονδυλικής Β24 Χειρουργική Εγκεφάλου, στην Επεμβατική Διαχείριση Πόνου και σε Ελάχιστα Παρεμβατικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εργάστηκε στο Θεραπευτήριο ‘Υγεία’ 1998-2000. Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στην Σαντορίνη 2000-01. Στη συνέχεια, ιδιώτευσε στην Αθήνα και στη Σαντορίνη από το 2001-03. Αργότερα, διορίστηκε στο Γ.Ν. Άρτας 2003-10, όπου δημιουργεί το νευροχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου. Είναι εκπαιδευτής Νευροχειρουργών και Ορθοπαιδικών σε Χειρουργικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης , σε διεθνή κέντρα.

politheothorakisΤα ιδιαίτερα επιτεύγματά του είναι πολλά: Διετέλεσε Συντονιστής της Επιτροπής Μελών της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (2010) και του Παραρτήματος Μεσογείου και Μέσης Ανατολής της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (2010). ΕίναιΕκπαιδευτής (Teaching Faculty), στο Euro spine Diploma (2013), στο Cleveland Spine Review Hands On Course (2013), στο Karachi Spine 2013, Pakistan, στο Cleveland Spine Review Hands On Course (2012), στο Karachi Spine 2011, Pakistan, στο Aegean Spine Review- Cadaver Course (2010) Turkey, στο Cleveland Spine Review Hands On Course (2010). ΑντιπρόεδροςτηςΕπιτροπήςτου World Spine V (2010), Εκπαιδευτήςστο World Spine 2010, ΔιευθυντήςΣεμιναρίου , World Spine 2010 Hands On Course (2010), ΠρόεδροςΤοπικήςΟργανωτικήςΕπιτροπής, World Spine V (2010), ΠροσκεκλημένοςΟμιλητήςμεθέμα “ΠαραμορφώσειςΑυχενικήςΜοίραςΣ.Σ., XIV World Congress of Neurological Surgery (2009), Εκπαιδευτής, Cleveland Spine Review Hands On Course (2009), ΔιευθυντήςΕργαστηρίωνκαιπολλώνσεμιναρίων, κ.α.

Οι δημοσιεύσεις του, σημαντικές και ξεχωριστές. Πλήθος εργασιών του είναι δημοσιευμένα διεθνώς, αρθρογραφεί και στον ευρύτερο έντυπο τύπο

310106Διακρίσεις: Εκλεγμένος γραμματέας στο Δ.Σ (BoardofDirectors)της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (2013), ως μέλος στο Δ.Σ (BoardofDirectors)της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (2011). Βραβευμένος για την προσφορά προς την Παγκόσμια Εταιρία Σπονδυλικής (2010).

Μέσα από την Ιατρική επιστήμη προσφέρει τα μέγιστα. Είναι μέλος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρίας ( Ε.Ν.Χ.Ε.), της Ελληνικής Εταιρίας Αλγολογίας (Ε.Ε.Α.), της Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (Ε.Ε.Σ.Σ.), Ασημένιο Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών Σπονδυλικής Στήλης AO-Spine International /Ελληνικό Παράρτημα, της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης, Ασημένιο Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών Σπονδυλικής Στήλης AO-Spine International, της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Νευροχειρουργικών Ενώσεων, του Αμερικάνικου Κογκρέσου Νευροχειρουργών, της Αμερικάνικης Ένωσης Νευροχειρουργών, της Ένωσης της Σπονδυλικής Αρθροπλαστικής ,της Διεθνούς Ένωσης Νευροτροποποίησης.

Χόμπι του είναι η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, το ιντερνετ. Γλ. Αγγλικά, γερμανικά. E-Mail: ipol@brain-spine.gr ■